НЕПОЗНАТИ вандали у ноћи између петка и суботе уништили су паркић у Улици партизанске авијације на Бежанијској коси, секирама исекли стабла, тује и ниско растиње. Како су нам испричали станари оближњих кућа, били су шокирани када су у суботу ујутро видели пустош у зеленом кутку о којем су се годинама заједнички бринули.

- У шоку смо - каже Раде В., који живи у овој улици. - Не можемо да верујемо да се неко овако иживљавао на стаблима. Исечена су секирама, гране изломљене, цвеће почупано. Цео тај парк уредиле су наше комшије које ту живе. Људи су чистили, косили траву, садили шљиве и цвеће и ту проводиле слободно време. Тај плац је ничија земља, не знамо ко је власник нити се он икада појавио. Комшилук је збуњен и уплашен што се овакав инцидент догодио преко ноћи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Вандали демолирали игралиште у Котежу

Репортери "Новости" у суботу су затекли тужну слику у Улици партизанске авијације. Бахати починиоци оставили су исечене делове дрвећа, погазили шљиве и унаказили пањеве. Камера на оближњим објектима нема, па неће бити тако лако утврдити ко су хулигани који су исекли стабла. Становници овог дела Бежанијске косе кажу да починиоци "највероватније нису поштени и вредни људи са часним намерама чим овакве ствари раде преко ноћи".

- Не би нас чудило да се ових дана ту појаве багери неког бахатог инвеститора, и да почну са копањем и припремом терена за градњу - наводе забринути суграђани из Улице партизанске авијације. Нелегалних градилишта има свуда по граду, а можда је неко одлучио да зида на овом плацу. Да нас је неко обавестио и рекао нам да је неопходно да се зеленило уклони са парцеле, ми бисмо се сами организовали и пресадили цвеће и дрвеће. Не знамо ко нам је и шта хтео да поручи овом фантомском акцијом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НЕВИЂЕНА ЗЛОБА НА КАРАБУРМИ: Дечји паркић потпуно умазали машинским уљем (ВИДЕО)Некадашњи изглед парка

ЗАЗИДАЋЕ ПРОЛАЗ?

УКОЛИКО би се комшијске слутње оствариле, па неко заиста почне да зида на овој локацији, то би могло да представља проблем, не само за зеленило, већ и за свакодневни живот. Пролаз који води од заједничких гаража до неколико кућа могао би бити зазидан, што би отежало улазак у поједина дворишта.