НА само 20 метара од кућице отправника ГСП на Зеленом венцу стотине путника у четвртак чекало је аутобусе 52, 53 и 56, које нису дочекали. Због хаварије на топловодној цеви у Улици краљице Наталије, возила јуче од 9.00 нису кретала са Зеленог венца, већ из Адмирала Гепрата. Уместо запослених у ГСП, путнике је о овоме обавештавао - цвећар!

Иако се није знало када ће квар на топловоду бити саниран, пошто је цев пукла на четири места па су зато возила ишла до Адмирала Гепрата, нико из Секретаријата за јавни превоз није дао наредбу отправницима ГСП да о овоме обавесте путнике који возила чекају на Зеленом венцу.

Импровизовано обавештење које је цвећар написао и украсио цветом, многи нису прочитали.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Измене на преко 20 линија градског превоза: Ускоро почињу радови у центру Београда и трајаће до априла

- Када 50 људи стоји на стајалишту, нећете видети поруку, па ни цвећареву - прича Снежана С. - И није цвећар тај који је дужан да даје обавештења о изменама већ они који су запослени у ГСП. Више од 100 људи чекало је на станици, а нико од отправника да дође и каже да аутобус не вози. То је безобразлук!

Вест о скраћењу ових линија тек јуче се појавила на сајту Секретаријата за јавни превоз. У обавештењу се наводи да ће због проширења зоне радова у улици Краљице Наталије и немогућности проласка возила, линије 52, 53, 56 и 56Л и у данима викенда возити до Адмирала Гепрата.

Београђани чекају аутобус на стајалишту ван функције Фото З. Јовановић

Ко је дужан да обавести путнике о изменама, Секретаријат или ГСП и зашто то није урађено и даље се не зна. Одговор су избегли и једни и други.