Бивши командант Косовских безбедносних снага, Кадри Кастрати, објавио је да је добио позив Специјалног суда у Хагу за саслушање за период док је био један од челника Ослободилачке војске Косова, пренела је Коха.

Кастрати је на друственим мрезама навео да је позван да дође на саслушање у првој седмици новембра, те поруцио да је "рат ОВК био праведан и да ће остати такавостаће такав".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  NOVI PODACI O SUDBINI ŽRTAVA TERORISTA OVK: Srbe na KiM tamničili u 53 logora

Кадри Кастрати има чин генерал-потпуковника и приштински медији наводе да има богато војничко искуство. Током рата био је заменик команданта у оперативној зони Лаб а 1999. године постављен је за шефа одељења за логистику у Генералштабу Косовског заштитног корпуса (КЗК) и на том месту задржао се до 2002. године, када је постављен за команданта 4. зоне у Митровици. Од 2004. до 2006. године био је шеф Одељења КЗК за обуку. У наредне две године био је специјални саветник координатора КЗК-а, пренео је Косово онлине.

Успостављањем Косовских безбедносних снага (КБС) 2009. године, постављен је за нацелника Дирекције КБС за операције, а 22. новембра 2011. године, одлуком косовског председника, постављен за команданта КБС.