Председник Србије Александар Вучић разговарао је у среду у Београду с министром одбране Белорусије, геенерал-потпуковником Андрејем Равковом, о даљем развоју сарадње двеју земаља, посебно у области одбране.

Како је саопштено из његовог кабинета, председник Вучић изразио је задовољство што ће се за два дана у Минску састати с председником Александром Лукашенком и поново имати прилику да с њим размотри могућности за унапређење веза Србије и Белорусије.

Он је такође изразио наду да ће председник Белорусије до краја године посетити Србију.

Председник Вучић је захвалио државном врху Белорусије на принципијелном ставу и континуираној подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије, која посебно долази до изражаја у међународним организацијама противљењем пријему тзв. Косова у њихово чланство.

Прочитајте још - Белоруски званичник: Испорука „мигова“ Србији почетком 2021.

Он је министра Равкова такође упознао с безбедносном ситуацијом на Косову и Метохији, односно са једностраним потезима власти у Приштини који директно угрожавају живот тамошњих Срба.

Двојица саговорника констатовали да је сарадња у области одбране у протеклом периоду достигла висок ниво које Србија и Белорусија имају у другим областима, а размотрили су и могућности за даље унапређење војно-војне, војно-техничке, војно-економске и војно-образовне сарадње, додаје се у саопштењу.