Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да је сигуран да ће са здравственим стањем председника Александра Вучића, који је јуче примљен на Војномедицинску академију у Београду, бити све у реду.

"Сигуран сам да ће бити све у реду и то зато што је Александар Вучић јак и тврдоглав, а не зато што слуша лекаре", рекао је Вулин за ТВ Пинк. На питање о здравственом стању председника Србије, Вулин је казао да је Вучић веома храбар и снажан човек, али да не води рачуна о свом здрављу и да лекари, како каже, могу да му приђу само на прославама и званичним дешавањима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Predsednik Vučić primljen na VMA zbog kardiovaskularnih problema

"Много ради, мало спава и мало се одмара. Сви ми који сарађујемо с њим и који смо његови пријатељи, а пре свега његова породица, волели бисмо да Вучић много више води рачуна о свом здрављу, али он је једноставно такав човек", навео је Вулин.

Додао је да се Вучић понаша као сваки грађанин и да због њега није сазван конзилијум нити се на ВМА прави лекарски тим за његово лечење.

"Вучић потражи помоћ само кад мора, али се брже, него што би му и један лекар саветовао, врати на посао", рекао је Вулин.

Генерални секретаријат председника Републике Србије саопштио је јутрос да је председник Србије у петак 15. новембра, у касним поподневним сатима, примљен на ВМА због кардиоваскуларних проблема.