ИСПЛАТА штете путницима "САБ травела" и "Џез травела" који су, грешком ових туристичких агенција, остали без плаћеног летовања, почиње следећег петка, 14. септембра, најавила је осигуравајућа кућа ДДОР Нови Сад.

- До предвиђеног рока примили смо укупно 2.216 одштетних захтева, од тога 1.986 од стране оштећених путника "САБ травела" и 230 оштећених путника "Џез травела" - истичу у овом осигуравајућем друштву. - ДДОР осигурање је обезбедило све потребне капацитете да обрада овако великог броја појединачних захтева буде завршена на најбржи могући начин, те вас информишемо да смо највећи број примљених захтева обрадили. У току су последње провере достављене документације, као и исправка и комплетирање података које смо добили.


Прочитајте још - Власник “С.А.Б. травела” отвара још две агенције


У овом друштву истичу да су, поређењем записника Туристичке инспекције и евиденције пристиглих захтева, утврдили да за нешто више од 250 аранжмана који нису реализовани по записнику Туристичке инспекције, нису добили захтеве за накнаду.

- Позивамо оштећене путнике који још увек нису поднели одштетне захтеве, да то учине што пре, како бисмо могли да комплетирамо нашу евиденцију - истичу у ДДОР-у, напомињући да недостајуће пријаве неће успорити или зауставити процес обрачуна и исплате накнаде оштећеним путницима.

Исплата ће бити започета по завршетку обраде свих одштетних захтева и завршеном обрачуну накнада за сваки појединачни аранжман, а процес почиње следећег петка.


ПРЕВАРЕНИ

Агенција "САБ травел" је, у јулу, "преко ноћи" отказала поласке за 2.249 путника који су им претходно уредно платили туристиче аранжмане. Недуго потом, без унапред плаћеног летовања остало је и стотинак путника чачанске агенције "Џез травел". Они су дословце били враћени после неколико пређених километара ка свом одредишту у Грчкој.