Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је у Сјамену са делегацијом министарства трговине провинције Фуђиен коју предводи Чен Аншенг и истакао да је стратешко партнерство компаније Зиђин и РТБ Бор био први корак, а да сада треба радити на новим пројектима.

"Србија има отворено тржиште у скоро целом свету и то је прилика за нашу сарадњу. Имате отворена врата код нас за све ваше идеје и пројекте", рекао је Николић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Врњачка Бања и Виминацијум и на Алибаби

Прошла година је била значајна за развој односа провинције Фуђиен и Србије, рекао је Аншенг додајући да је поред стратешког партнерства РТВ Бор и Зиђин компаније, Фуђиен провинција у Србији организовала и низ догађаја којима је промовисана сарадња са Србијом.

"Драго ми је да је Србија почасни гост сајма “ЦИФИТ 2019” и да је овде у Сјамен дошао велики број српских званичника. Ово је прилика да пробудимо сарадњу. Имамо велики потенцијал за сарадњу, јер су нам привредници компатибилни и мислимо да је сада дошао тренутак да пробудимо нашу сарадњу”, нагласио је Аншенг.

Делегација министарства трговине провинције Фуђиен организоваће у Србији крајем септембра економски форум са представницима Владе и привредним сектором, саопштено је из Националног савета.