Министар финансија Синиша Мали данас је обишао компанију “Златиборац” у Барајеву где је истакао да је она један од симбола домаће привреде и најавио да ће помоћи у обезбеђивању проширењу плаца који ће донети нова радна места.

"Веома сам импресиониран оним што сам видео у компанији ''Златиборац'' она је један од симбола наше домаће привреде, а овде у Барајеву запошљава око 130 људи и оно што је веома важно желе да купе плац поред и да запосле још 150 до 200 младих људи", изјавио је министар Мали после разговора с руководством компаније и обиласка компаније.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Гради се нов погон у Смедереву, ПКЦ планира запошљавање још 1.000 радника

Он је нагласио да је значајно што је просек старости запослених у овој компанији око 30 година.

"Ово је један пример успешне домаће компаније. Чујемо често да су стране компаније те које доминирају и којима држава помаже, а овде имате прилику да видите и домаћу компанију којој ће држава помоћи и приликом куповине плаца а онда и приликом изградње погона и запошаљвања нових људи“, рекао је Мали.


Он је после посете Барајеву и разговора с председником општине констатовао да је та општина много напредовала последњих година.

"Осамдесет километара асфалтних путева, 70 километара нове водоводне мреже, БГ воз креће до краја године, али овде сам дошао да видим шта још можемо да урадимо за ову општину јер нам креће велики национални инвестициони програм за целу Србију и разговарамо са свим председницима општина“, рекао је Мали и додао да ће тако сазнати шта још треба да се уради како би квалитет живота грађана Србије а и Барајева био на нивоу који заслужују.

Министра је у компанији дочекало руководство на челу с генералним директором Душаном Кнежевићем који је представио резултате и динамичан развој ове компаније посебно у последњих неколико година када је забележен озбиљан раст, а уложено више од 10 милиона евра.