Председник Александар Вучић најавио је, током боравка у Прањанима, да ће у наредном периоду бити урађено неколико пројеката и истакао да би најважније било да у Горњи Милановац стигне један мањи инвеститор.

"Урадићемо приступницу. 'Убијају' ме представицни општине са тим. Колико год да кошта урадићемо и Милановчани ће бити задовољнији", рекао је Вучић новинарима након обележавања 75. годишњице операције "Халијард".

"Када будемо урадили све овде, на пољу (код споменика) и Милошеву кућу, другачија ће бити слика Милановца и привлачиће неуопоредиво већи број људи", додао је Вучић.

Остаје, каже, да се привуче један инвеститор, мање или средње величине, који би у Горњем Милановцу запослио 250 до 400 људи.

Упитан за хотел у власништву Југоимпорта у Коштунићима, проблем са недостатком воде у Прањанима, селу које има највише породица са три или више деце, Вучић је рекао да ће настојати да се та питања реше.

Прочитајте још - ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ОПЕРАЦИЈЕ ХАЛИЈАРД: Вучић с потомцима Срба који су чували америчке пилоте (ФОТО)

Подсетио је да се изашло са иницијативом Националног инвестиционог плана, како би у сваком месту у земљи било решено питање водоснабедевања.

"Имамо новац, али нико раније није размлишљао о пројекту. Чим се пројекат уради, решићемо питање воде за Прањане", рекао је Вучић.

Када је реч о хотелу, Вучић је рекао да ће се и ту видети шта може да се уради, како и коме да се омогући да уложи новац.

За производњу конфекције, које више нема у Прањанима, Вучић је рекао да се турским инвеститорима не исплати да дођу у Србију, јер би морали да исплаћују веће зараде него у Турској, будући да су у тој земљи нижа примања после инфлације.

"Када нас претекну, истог дана ћу да тражим да њихови текстилци дођу овде. А, до тада можемо да размишљамо ког од наших текстилаца да оведемо", рекао је Вучић.