НОТОРНЕ лажи косовских званичника су нешто на шта смо, на жалост, навикли претходних година. Неприхватање реалности је у њиховом маниру, а очигледно је да су тешко прихватили чињеницу да нису примљени у Интра-европску организацију пореских администрација. Иако тврде да нису лобирали, јасно је да су уложили озбиљан напор да уђу у ту значајну међународну организацију, у чему нису успели.


То, за "Новости", каже министар финансија Синиша Мали, реагујући на изјаву приштинског саветника у ресору финансија Љуљзима Рафуне, који је рекао да тзв. Косово уопште није ни аплицирало за чланство, да то што нису примљени не представља велики губитак, као и да нису ни лобирали за чланство.


Министар Мали додаје да ће наша земља и убудуће спречавати представнике тзв. државе Косово да узурпира права која им не припадају.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Рамуш лаже, црне листе су активне!


Из докумената, које поседују "Новости", види се да је Приштина поднела молбу за пријем 9. јуна прошле године, која је званично, тајним гласањем, одбијена на Генералној скупштини ИОТА, одржаној у од 2. до 4. јула у Бриселу. А да им је и те како важно да се нађу у друштву пореских управа из света види се из дописа послатог генералном секретару организације.Тако је директор косовске пореске управе, као аргумент да је Приштини место у ИОТА, навео и да је "Косово призало 113 држава чланица Уједињених нација", и да су чланови две организације УН - Светске банке и Међународног монетарног фонда.