СРПСКА листа поднеће жалбу Врховном суду у Приштини са захтевом да оповргне одлуку Централне изборне комисије да се не дозволи гласање са српским документима на изборима у покрајини, заказаним за 6. октобар.

То је за "Новости" потврдио Далибор Јевтић, министар за повратак и потпредседник СЛ, а након што је Изборни панел за жалбе одбио приговор ове странке да се незаконити потез ЦИК прогласи ништавим.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СРПСКA ЛИСТA: Политички послушници Приштине не бране гласове Срба 

Он указује да ће директива ЦИК да се на биралиштима прихватају само косовска документа највише погодити расељене са правом гласа и бираче са севера Космета, који и даље у значајном броју имају српске личне карте:

- Жалићемо се вишим инстанцама, а то је у овом случају Врховни суд у Приштини. Очигледне су намере да се умањи снага Српске листе и то у договору са Самосталном либералном странком, која је и иницирала предлог да се прихватају само косовска документа - упозорава Јевтић.

Политички представници Срба са КиМ указују и на изостанак реакције међународне заједнице и ОЕБС, који по правилу надгледа и пружа техничку подршку приликом спровођења ових избора у српским срединама.