Председник Александар Вучић рекао је данас да је једино он, поред Добрице Ћосића и Зорана Ђинђића, изнео некакав план о Косову, док од својих политичких противника никада није чуо никакав предлог.

"Реците ми један план мојих политичких противника, осим да су против свега", рекао је Вучић новинарима.

"Планови су им - ''то је све наше и биће наше''... Немој да лажете народ, будите одговорни... Али најлакше је подилазити људима, а најмање ценим људе који воле да подилазе народу", рекао је Вучић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вучић са Пичом: Задовољан сам сарадњом са НАТО

О Косову, каже, нико није предложио никакав план, сем, својевремено, Добрице Ћосића и Зорана Ђинђића, који су, каже, "сасечени у корену".

На питање новинара телевизије Н1 да ли може да саопшти неки план за КиМ, Вучић је рекао:

Не могу, ниједан... Подржавам план Драгана Ђиласа, нисам га још чуо, али његов план и план Бошка генија Обрадовића, заједно са овим студентом од 30 година, то је најбољи план", рекао је иронично Вучић.

Упитан о критикама појединаца из Српске православне цркве, Вучић је рекао:

"Само нек раде свој посао, ја бих више волео да се баве својим послом, а не политиком, али добро је, нека се баве и политиком", рекао је Вучић.ПРОПИТУЈУ НАС О ПРОШЛОСТИ ОНИ КОЈИ НАЈМАЊЕ ПРАВА НА ТО ИМАЈУ

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, поводом кампање у региону против њега и Србије, да Србија размишља о будућности и да је спремна да разговара и сарађује са свима у региону, али без уцена, поготово оних који понајмање права имају да питају о прошлости, а камоли да уцењују.

Вучић је, на питање да прокоментарише кампању која се и даље води против њега, и у којој неки у региону прижељкују слабу Србију, Србију која треба да плаћа ратне одштете, како то тражи хрватски председнички кандидат Мирослав Шкоро, или у БиХ, где СДА иде на укидање РС, казао да би волео да је од "бројних кандидата" у региону могао чути нешто што се тиче будућности.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Опасан удар на "Дејтон"

"Онда схватите да се све тиче само тога како би некакав мрски Вучић донео на једном великом тањиру своју и главу Србије за све што се збивало у прошлости, а да ће онда бити тек добри односи и могућа сарадња. За сарадњу у будућности нису заинтересовани", приметио је председник Вучић и додао:

РЕАЛНО ВЕЋИ СТАНДАРД

Успех је када не повећавате дефицит, када исплаћујете веће плате и пензије , када се повећава стандард грађана, а Србија постаје велико градилиште, уз изградњу путева и пруга, а за резултат такве политике, важан је резултат на изборима рекао је Александар Вучић.

Успех је, додао је Вучић, када може да каже да је просечна плата када је он постао премијер била 329 евра, а за месец или два ће бити изнад 500.

"Људи морају да знају да су реално већи животни стандард за 50-60 одсто, па и 30-40 одсто изузетно добри резултати", поручио је Вучић.

"Будућност на начин који они желе да виде неће бити. Ми размишљамо о будућностл. Спремни смо да разговарамо и сарађујемо без уцена поготово од оних који понајмање имају права да питају о прошлости а камоли да уцењују".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Представници Српске листе разговарају са мештанима о решавању проблема

Пренео је да је данас имао добре разговоре са представницима НАТО и изразио уверење да ће они пренети генералном секретару војне алијансе Јенсу Столтенбергу његове поруке, посебно у вези очувања стабилности и мира.

ПОСАО МИ ЈЕ ДА РАЗГОВАРАМ СА СВИМА,ДА ОЛАКШАМ СРБИМА

Александар Вучић рекао је да је његов посао да разговара са свима, па и са представницима привремених институција у Приштини ма о каквим људима се радило, како би олакшао позицију Срба.

Он је на питање "како може да разговара са криминалцима", попут политичара из Приштине, рекао:

"Мој посао је да разговарам са свима, посебно да бих помогао нашем народу, да им олакшам позицију."

Ако мислите да би бољој позицији нашег народа допринело то да не разговарамо, спремни смо да размотримо и то, додао је он. "Али, у то не верујем", рекао је Вучић.УСПЕЛИ СУ И ПРИСТАЛИЦЕ ДА ОКРЕНУ ПРОТИВ СЕБЕ...

Успели су својим "чудесним деловањем", да окрену против себе све људе који демонстрирају, а сви су били на њиховој страни, приметио је данас председник Александар Вучић одговарајући на питање новинара у вези са блокадом Ректората.

"Честитам им, алал вера, мајстори. Успели сте нешто што ја нисам за седам година тешког и напорног рада. Хвала вам и наставите са тим", рекао је Вучић, упитан како види ситуацију са блокадом под којом студенти из иницијативе "1 од 5 милиона".

На констатацију да се данас испред Ректората појавио председавник СзС Бошко Обрадовић, а раније и Зоран Лутовац и Мариника Тепић, Вучић је рекао:

"Што се тиче Обрадовића, Лутовца и Маринике Тепић, ''чувених студената'' - ништа ново".

Ново је, примећује, што је међу студентима и "један у бермудама, од 30 година, који је раније прескакао ограду" код Председништва Србије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вучић: Борићемо се да пронађемо све нестале

"Кажу - ми смо студенти. Ево, ја ћу сад да будем студент и да упишем још неки факултет... А моју Милицу ћу да пошаљем да демонстрира у јаслицама. Она има 17 година и таман је за јаслице, као и ови за факултет... и онда дође велики факултетски стручњак Бошко Обрадовић да нам он све објасни...", иронизирао је Вучић.

СРПСКА ЛИСТА ПОБЕЂУЈЕ, УПРКОС СВЕМУ

Американци су одобрили одлуку Приштине да се на изборима 6. октобра гласа само са косовским документима, док су Европљани били против, рекао је данас председник Србије Александар Вучић и истакао да ће Српска листа, упркос свим ограничењима и нападима, победити.

Вучић каже да та одлука косовске Централне изборне комисије представља велики проблем и муку за Србе, а да је донета како би се по сваку цену у власт "угурали" послушни Срби, они који ће да раде по налогу њихове амбасаде, а не они који ће да сарађују са Београдом.

Он је рекао и да су поједини српски медији наивни, због начина на који су пренели изјаву Аљбина Куртија да ће "кренути у дијалог са Србима".

"Курти мисли на локалне Србе и да Србија нема шта да тражи на КиМ. Хтео је да каже ''Србијо, склањај се одавде'', а ми ћемо са локалним Србима лако то да решимо", рекао је Вучић.ЗЕМАНОВ ПРЕДЛОГ ДОКАЗ ПРЕИСПИТИВАЊА ПРИЗНАЊА

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да разговори председника Чешке Милоша Земана и премијера те земље Андреја Бабиша показују да постоји нека врста преиспитивања, али да не може рећи да ли можемо да очекујемо коначан резултат, који би нам се допао.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: САСТАНАК БАБИША И ЗЕМАНА: Повлачење признања Косова биће размотрено

Упитан да ли је, након разговора чешког председника и премијера и изјаве да ће се питање преиспитивања признања Косова наћи пред владом и Сенатом, оптимистичан да ће доћи до повлачења признања, рекао да не може о томе да говори.

“Захвалан сам председнику Земану, али и премијеру Бабишу да су о томе разговарали. То показује да тема постоји, да постоји нека врста преиспитивања, али, да ли можемо да очекујемо коначан резултат који би нам се допао, не знам”, рекао је он.

Вучић је нагласио да све то показује колико Чеси поштују Србију и колико су искрени пријатељи нашег народа.

АКО ПОКУШАЈУ У ИНТЕРПОЛ - ИЗГУБИЋЕ

Председник Александар Вучић изјавио је данас да није сигуран да ће Косово аплицирати за чланство у Интерполу ове године и додао да неће успети да га добије ни уколико покуша.

"Нисам сигуран да ће покушати, а ако покушају, изгубиће", рекао је Вучић током посете Удружењу породица убијених и несталих на КиМ.С ПАЛМЕРОМ ИМАМ ПУНО ТОГА ДА ПРИЧАМ

Вучић је рекао да са званичником Стејт департмента Метјуом Палмером "има доста тога да разговара о Косову и региону", али да из тога не треба извлачити закључке да ли је позиција Србије сада боља него раније.

"Нисам у стању да коментаришем да ли је боља или лошија позиција, јер сам се тих процена од неодговорних наслушао у прошлости. Кад играте утакмицу, играте до краја, док судија не свира крај, до 90 или 95 минута. Не можете да процењујете у 37. минуту", рекао је Вучић новинарима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пастор: Избором Трочањија Србија ближа ЕУ

Далеко смо, каже, од решења.

"Наш посао је да се боримо за остварење наших националних интереса и да разумемо да ствари не могу да изгледају како ми желимо и да у односу с међународном заједницом не учествујемо у ''фонтани жеља'', па да буде како ми желимо", рекао је Вучић.

"Ми смо ти који морамо да пођемо од себе, да схватимо да смо и ми правили грешке, не мале, већ велике, да мењамо себе, па тек онда да тражимо од оних који су већи, да себе преиспитају зашто су све то радили Србији, да ли је било неопходно и да ли је заиста увек било у њиховом инетересу".


ВУЧИЋ: КО ТРГУЈЕ ОРУЖЈЕМ? ПОЛАЗЕ ОД СЕБЕ...

Председник Србије Александар Вучић одбацио је данас оптужбе Здравка Поноша из Народне странке да стоји иза трговине српским оружјем у Саудијску Арабију, рекавши да се ради о самопројекцији људи који полазе од себе.

Упитан да прокоментарише изјаву Здравка Поноша који га је оптужио да стоји иза извоза српског оружја у Саудијску Арабију, одакле оно иде у Јемен, Вучић је одговорио питањем: "Ја стојим иза извоза српског оружја ?".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бојкотом маскирају пораз

„Не знам шта бих рекао. Не познајем ниједног трговца оружјем, нити сам се икада тиме бавио. Полазе људи од себе. Самопројекција је чудо. Када примите паре. Можда је то због пара из катарске амбасаде. Нема танте за кукурику, већ само танте за танте, морате да испунити њихове захтеве. Нека каже с ким сам трговао, као И ресторане што сам имао”, казао је он.

УСКОРО ДЕТАЉИ О НАЦИОНАЛНОМ ИНВЕСТИЦИОНОМ ПЛАНУ

Председник Вучић најавио је да ће се за мање од месец дана обратити јавности са детаљима у вези са новим инвестиционим планом.

Вучић је рекао да има много захтева за финансирање пројеката у оквирима националног инвестиционог план, укупне вредности 24,2 милијарде евра, а да ће они морати да се сведу на 10 до 11 милијарди евра.

Председник је истакао да је финансијска консолидација у Србији успешно завршена и да сада следе инвестиције.


ВЕСИЋ ИСПРАВНО РЕАГОВАО, ЧЕМУ ХИСТЕРИЈА ОКО ТРГА

Председник Александар Вучић изјавио је данас, поводом критика на рачун заменика градоначелника Горана Весића у вези са исправкама на Тргу републике, да је Весић реаговао како је требало, јер није желео да гура ствари под тепих.

Проблем у нервози политичких противника, јер морају да нађу кривца за своју неспособност да понуде било какву политику, додао је Вучић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Немци шаљу специјалца за Косово?

Вучић је на питање о Весићу, рекао да види невиђену кампању и хајку на све што се ради у граду, у којем се, каже, виде велике промене.

"Чему хистерија у вези са Тргом републике? Да ли држава даје неки динар више због тога што је неко у пројектовању или зивођењу направио грешку? Ни динара више. Радиће се месец дана дуже, исправиће се", рекао је Вучић.