Шеста рунда разговора власти и опозиције о изборима условима одржана је данас на ФПН-у, а учесници су, по завршетку састанка, оценили да је то корак напред у настојањима да се унапреди изборни процес.

Извршни директор Фондације за отворено друштво Милан Антонијевић рекао је да су од СНС добили документ са предлогом конкретних мера, који, између осталог, говори шта се може учинити за 30, а шта за 60 дана.

То, како је додао, показује да се схвата хитност ситуације да се законске измене и праћење спровођења закона морају јасно уредити.

"Ови разговори су довели до тога да имамо јасне напретке и сви очекују да ће се то завршити документом на који ће сви ставити своје потписе", рекао је Антонијевић и додао да ће документ касније бити дистриобуиран свима, како онима који су учестовали у разговору, тако и онима који су их напустили" .

Прочитајте још - ОКРУГЛИ СТО НА ФПН: Договора нема, сад због РЕМ-а


Он је рекао да је данашњим разговором исцпрељна и последња, четврта тема, коју је предвиђао дијалог на ФПН-у и да ће се сада разговори наставити са европским парламентарцима, у којима ће и Фондација учествовати.

Антонијевић је рекао да је након 45 дана ова врста разговора завршена, али да им је ФПН оставио отворена врата, ако постоји потреба да се дијалог настави.

Он је додао да је на данашњем састанку било речи и о извештавању РТС-а и да ће о томе такође бити вођен дијалог, како би се обезбедио, како каже, непристраније и равномерније извештавање јавног сервиса.

Антонијевић је додао да ће Републичко јавно тужилаштво, као и Државно веће тужилаца, имати активнију улогу на изборима, захваљујући чему ће грађани моћи да се осећају сигурније када дају свој глас.