Премијерка Србије Ана Брнабић у недељу вече је, коментаришући прекид у бројању гласова из централне Србије у приштинској Централној изборној комисији, рекла да је то покушај да се "њихови Срби" уведу у нову приштинску владу.

"Плашим се да их баш брига како су Срби гласали, а и Србе који би ушли у ту владу је да баш брига. Ради се о људима који су, кад су хтели да направе Војску Косова директно прекршили сопствени устав", навела је Брнабић у емисији Хит твит на ТВ Пинк.

Она је испричала и да је једном приликом специјалном изасланику САД за Западни Балкан Метју Палмеру указала на то да Приштина ради све што хоће, да се не осврће ни на законе, ни на устав, ни на међународно право.

Прочитајте још - НОВИ СКАНДАЛ У РЕЖИЈИ ПРИШТИНЕ: Измислили отров, Српској листи краду гласове

"Он је рекао, па добро, то је млада демократија", навела је Брнабић.

Брнабић је рекла и да нема претераних очекивања после најаве Аљбина Куртија о кршењу ЦЕФТА споразума.

"Немам очекивања, али имам наду да ћемо наставити дијалог. То би било добро и за Србе и за Албанце на КиМ", рекла је Брнабић.

Додала је да је за њу највећи "заокрет" направила Рада Трајковић јер је сматрала да она подржава бившег косовског премијера Рамуша Харадинаја, али се, оценила је премијерка Брнабић, "брзо прешалтала на Куртија".

Оценила је и да је "страшно" што је Рада Трајковић против Српске листе, која је, подсетила је, освојила више од 95 одсто гласова на КиМ.

"Али шта год да кажете не можете да спорите легитимитет Српске листе", приметила је Брнабић.

НИСАМ ВИДЕЛА БЕЛЕШКУ, ДОБАР РАЗГОВОР С ГРЕНЕЛОМ

Премијерка Србије Ана Брнабић није желела вечерас да коментарише садржај разговора председника Србије Александра Вучића и специјалног изасланика америчког председника Ричарда Гренела, иако је, како је рекла, упозната са његовом садржином, али је навела да је њен састанак са Гренелом био добар и да се фокусирао на економски развој.

Брнабић је у емисији Хит твит на ТВ Пинк рекла да је пренела Гренелу да да Београд никада није ушао у трговински рат са Приштином, чак ни у најтежим околностима, попут оне када је "киднапован и терорисан" директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

"Оно у чему се генерално слажем је да уколико је економска ситуација боља, ако постоји трговинска и робна размена, људи боље и квалитетније живе, имају радна места, боље плате, онда се политичке тензије смањују и већи је простор зa компромис. То и ми покушавамо да урадимо", рекла је Брнабић.

Прочитајте још - Вучић: Компромисно решење; Гренел: Обе стране да сарађују (ВИДЕО)

Коментаришући наводе да је председник Србије Александар Вучцић сам писао службену белешку током разговора са Гренелом, Брнабић је рекла да зна садржај њиховог разговора, али да није видела службену белешку.

"Председник углавном и своје говоре пише сам, тако да ме не чуди да је писао и службену белешку. Али нећу причати о том разговору јер мислим да је на њему да то каже", навела је Брнабић.