Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је у Чилеу са Дакијем Дуаном, шефом кинеске делегације на Генералној скупштини Интерпола, о аргументима Републике Србије против пријема такозваног Косова у Интерпол.

Стефановић је истакао да би евентуални пријем довео до дубоке поделе ове најстарије међународне полицијске организације и угрозио би будућу борбу против криминала у свету.

Стефановић, који предводи српску делегацију на 88. Генералној скупштини Интерпола у Сантјагу, нагласио је и да би евентуалним уласком такозваног Косова дошло до злоупотребе Интерпола и да би политика заменила полицијски рад.

Прочитајте још - Стефановић: Србија има аргументе који потврђују да тзв. Косово не може бити део Интерпола

Стефановић је подсетио и да је велики број земаља чланица Интерпола прошле године на заседању у Дубаију одлучно рекао да се противи пријему такозваног Косова и да су делегати доведени у непријатну ситуацију, да после свега 11 месеци поново гласају о истом питању, стоји у саопштењу полиције.

Шеф кинеске делегације Даки Дуан потврдио је подршку Кине територијалном интегритету Републике Србије и њихову непромењену позицију према захтеву такозваног Косова за пријем у Интерпол.

И Стефановић је истакао да Република Србија подржава политику једне Кине.

Фото: МУП Србије