Председник Србије Александар Вучић поново је упитао портпаролку ЕУ Мају Коцијанчич да ли може да каже којим отровом су отровани чланови ЦИК-а у Приштини и додао да му је жао што се тако важним питањем не бави ни ЕУ, ни специјални представник САД за Западни Балкан Метју Палмер.

Прочитајте још: Пацоли поручио Вучићу: Имате само једну шансу, да признате Косово

Вучић је на свом Твитер налогу подсетио да је прошло три недеље од случаја тровања чланова ЦИК-а на КиМ и поновио да док је жив неће одустати од трагања за одговором на то важно питање.- Драга Мајо Коцијанчич, прошло је више од три недеље од када је наступило, како су Албанци тврдили, масовно тровање на једнонационалној основи у ЦИК у Приштини. Молим вас, драга Мајо, да нам коначно кажете да ли је у питању био антракс, новичок или средство за чишћење намештаја. П.С. Док сам жив нећу одустати од трагања за одговором на овио важно питање. Жао ми је што се овако важном ствари у којој су наводно учествовали Срби очигледно не бави ни ЕУ, али ни Метју Палмер. Ја хоћу. Унапред захвалан - написао је председник Вучић.

Средином октобра Вучић је упутио писмо Коцијанчич у коме је инсистирао на томе да се ЕУ огласи поводом случаја наводног тровања чланова косовске изборне комисије (ЦИК) албанске националности, на шта му је она одговорила да се чекају резултати истраге и да мисија ЕУ за праћење избора на Косову с пажњом прати случај.