Општински одбор СНС Житорађе саопштио је вечерас да Драган Ђилас износи неистине када је у питању предшколска установа Прва радост у том месту и истичу да је спроведен конкурс за пријем деце у целодневни боравак, као и да је комисија спровела рангирање у складу са законом.


"Како просторни капацитети не дозвољавају пријем све деце у вртић постоје и деца која су на жалост нашла испод црте за пријем, међу којима је и мала Марта Милојевић", наводи се у саопштењу ОО СНС Житроађе.


Они истичу и да је просветни инспектор Министарства просвете у најкраћем року поступао по пријави родитеља и није нашао неправилности у раду комисије.


У контексту потребе и мале Марте и друге деце просветни инспектор је 3. новембра наложио да се директор обрати локалној самоуправи за финансирање и проширење капацитета од 20 одсто, што је директор и урадио већ наредног дана и тај захтев ће бити усвојен на првој седници СО Житорађа, наводи се у саопштењу.


Они наводе и да ових дана креће доградња постојећег објекта предшколске установе Прва радост који ће повећати капацитете за још четрдесеторо деце, након чега у општини Житорађа неће постојати листа чекања.


Српска напредна странка бори се за светлубудућност све деце у Србији и сва деца су јој подједнако важна и вредна за разлику од Ђиласа, Бастаћа, Јеремића и Обрадовића.


Прочитајте још: Полазак деце у вртић у Србији више никад неће бити исти: Држава уводи радикалне промене које ће растужити баке и деке


Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас изјавио је раније данас да је из вртића у Житорађи избачено дете члана ССП, због како каже, његовог опозиционог деловања.