Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је данас да модерна Европа деценијама није била сведок расистичке и шовинистичке политичке праксе каква се данас спроводи на самопроглашеном Косову, јер је Србима брутално одузето право гласа, чиме су, како каже, албански сепаратисти озваничили апартхејд у нашој јужној покрајини.

"Интерно расељеним Србима не само да је онемогућено да живе на својим вековним огњиштима, већ им је ускраћено право да на било који начин изразе своју политичку вољу", указао је Ђурић у саопштењу.


Он истиче да су српски гласови из централне Србије, без икаквог смисленог објашњења, поништени у овој шовинистичкој фарси, чиме је протеривање српског народа са Косова и Метохије и званично политички третирано као неопозиво.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -
Српска листа о одлуци Изборног панела за жалбе косовског ЦИК-а: Приштина поништила гласове расељених јер сви припадају Српској листи

"Српски гласови су најпре били кужни, а данас је одлучено да напросто не постоје, и тако су протерани Срби избрисани као људска бића из политичке стварности", наводи Ђурић.


Он поручује да ће овај антицивилизацијски поступак Приштине остати забележен у европској политичкој историји као један од њених најсрамнијих тренутака, и крајње је време да западне "лучоноше демократије" предузму нешто како би ово варварство било обуздано.


Изборни панел за жалбе и представке (ИПЖП) наложио је раније данас Централној изборној комисији да поново преброји 1.472 бирачка места и да из коначних резултата косовских ванредних парламентарних избора избаци гласове који су стигли из Србије.


Гласови из Србије избачени су на захтев коалиције НИСМА - Алијанса Ново Косово. Незадовољне стране имају право да се жале Врховном суду у року од 24 часа, који потом има 72 сата да донесе одлуку о жаллбама, пренео је Косово онлајн.