ПОЧЕЛИ су као мала породична фирма. Адут им је била занатска производња. Данас производе противградну опрему. Својим клијентима, међутим, "Гружа аграр" нуди пуну услугу - превоз, поставку, обуку, па и саветовање пољопривредника.

"Гружа аграр" је основана 2010. године као предузеће за производњу металних елемената и конструкција намењених за поставку система противградне заштите.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ракете немоћне да од града одбране воћњаке

- Почели смо као породична фирма која је своју делатност заснивала на занатској производњи, са циљем да дођемо до производа који се квалитетом издвајају на тржишту - каже Немања Николић, директор "Гружа аграра". - Тежњом за сталним унапређивањем развијали смо своју производњу и повећали број запослених са тенденцијом даљег раста и развоја. "Гружа аграр" данас прави комплетну опрему за системе противградне заштите. Она је употпуњена услугама транспорта, поставке система и обуке купца о коришћењу и одржавању система. Посебну делатност чини и услуга консалтинга и подршке воћарима, односно, свима који то желе да постану.

Крајем маја ове године породична компанија "Гружа аграр" и њен пословни партнер, компанија БАСФ д.о.о. - Србија, организовале су Трећи сабор воћара "Гружа 2019". У селу Балосаве, на производним парцелама компаније, око 1.500 воћара и заинтересованих пољопривредника могло је да види најсавременија производна достигнућа у засадима ове успешне породичне компаније. Циљ скупа је био, како је истакнуто, упознавање воћара са иновацијама у производњи, новостима на светском тржишту воћа, као и примени хемијских препарата у производњи и заштити воћа. О тим темама су говорили универзитетски професори из Словеније и Србије, а потом и стручњаци компаније БАСФ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Почиње изградња система аутоматизоване одбране од града

Предраг Лучић (ПКС)

- Окупили смо тим стручних људи који обезбеђује све релевантне информације које су потребне од момента планирања засада до његовог одржавања - истиче Немања Николић. - Током година развили смо мрежу реномираних добављача који спадају у водеће европске произвођаче опреме за противградне системе. Након уградње својим купцима стојимо на располагању за све врсте сервиса и након истека гарантног рока. Намера нам је да развијемо дугорочну сарадњу са свим интересним странама како би као партнери обезбедили дугорочан раст и запажену улогу на регионалном тржишту.

САБОР ПРИЛИКА ЗА САРАДЊУ

НА Сабору су присуствовали и пословни партнери компаније, а манифестацију са изузетно великим бројем заинтересованих учесника, званично је отворио Предраг Лучић, директор Регионалне привредне коморе ПКС Крагујевац, а домаћин скупа је упутио отворен позив пољопривредницима из овог региона, али и шире, на сарадњу у намери да поделе петнаестогодишње искуство ове породичне компаније из питоме Груже.