У Србији ће данас на северу бити претежно сунчано, а у осталом делу променљиво облачно понегде са краткотрајном кишом или пљуском са грмљавином.

Ветар ће бити слаб и умерен, северозападни. Највиша дневна температура од 23 до 27 степени, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

У Београду ће данас бити претежно сунчано, после подне уз локални развој облачности могућа је краткотрајна киша или пљусак. Ветар слаб, северозападни. Највиша дневна температура око 25 степени.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - БУГАРСКИ ПИСАЦ ЗА “НОВОСТИ”: У ћелији сам био 11 година због љубави према Србима

У Србији ће у наредних седам дана, до 22. јула, бити претежно сунчано и топлије, до суботе у поподневним сатима уз локални развој облачности ређа појава краткотрајних пљускова са грмљавином, углавном у брдско - планинским крајевима.

Температура у постепеном порасту, од суботе највиша температура око 30 степени.

За сутра, уторак 16. јула, метеоролози прогнозирају претежно сунчано време. После подне у планинским пределима уз локални развој облачности ретка појава краткотрајног пљуска.  Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Најнижа температура од 12 до 16, а највиша од 23 до 27 степени.У среду такође претежно сунчано. После подне у планинским пределима уз локални развој облачности ретка појава краткотрајног пљуска. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од 11 до 16, а највиша од 24 до 28 степени.

У четвртак претежно сунчано. После подне у планинским пределима уз локални развој облачности ретка појава краткотрајног пљуска. Ветар слаб и умерен променљивог правца. Најнижа температура од 12 до 17, а највиша од 25 до 29 степени.

Према прогнози од 19. до 23. јула, у петак и суботу претежно сунчано и топло, после подне уз локални развој облачности са краткотрајним пљусковима и грмљавином. Од недеље претежно сунчано, а температура у порасту.