НЕМАЊИ Милошевићу (18) из Грабовца код Свилајнца, који болује од Фридрајхове атаксије, због чега је у инвалидским колицима од шесте године, потребно је још око 7.000 евра да би отишао у Кијев на други третман матичним ћелијама. Његов отац Небојша каже да је после првог, прошлогодишњег третмана, евидентан бољитак, да је заустављено напредовање болести и да су му лекари рекли да су потребна три третмана матичним ћелијама, након чега би му лекари оперисали кичму и ублажили кривину од 140 степени.

- На последњој контроли срца, резултати су били бољи, циркулација се побољшала, Немања чистије говори и расположенији је. То нам улива наду да можемо да му побољшамо квалитет живота, али више не знамо где да нађемо новац. Третман кошта 10.000 евра, а ми смо сакупили само 3.000 евра - каже Небојша.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ СРПКИЊИ ИЗ АРИЉА: Наша Милица најбоља студенткиња у Москви

Он додаје да је Немања до четврте године био здрав дечак и да "није стајао". Онда је почео да хода нестабилно и да пада. Лекари су после 22 месеца дијагностиковали да је оболео од генетске болести Фридрајхове атаксије и да је један од најтежих случајева у Србији, јер је болест изазвала велику искривљеност костију.


ПОМОЋ

Људи добре воље који желе да помогну, могу то да учине на жиро-рачун Фондације хуманости "Новости" 205-5621-06 с назнаком да је новац за Немању Милошевића.