УМЕСТО да у уторак прослављају ћеркин рођендан и радују се њеном пунолетству, родитељи Барбаре Витез из Сенте, нестале пре три године, и даље живе у неизвесности свакодневно ишчекујући било какве вести о својој мезимици.

Очајни родитељи, отац Ендре и мајка Мелинда, којима је пре пре пет месеци од последица грипа преминуо син Атила (24), и поред свих невоља не губе наду да ће сазнати истину о Барбарином нестанку.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УХАПШЕН МЛАДИЋ У БОРЧИ: Потукли се па избо 24-годишњака у стомак

- Нада је све што сада имамо, и знамо да је не смемо изгубити - скрушеним гласом нам је у уторак у телефонском разговору казао Ендре. - Ово је велика мистерија, и нећемо одустати од потраге за ћерком.

После Барбариног нестанка, када је последњи пут виђена 25. новембра 2016. године, и за којом се потрага у међувремену проширила и на суседне земље, њеним родитељима стизале су информације да је негде, ван граница наше земље, виђена девојка чији би опис одговарао њиховој Барбари. Досадашње потраге, нажалост, нису дале резултате. Њено име са фотографијом и личним подацима налази се и на Интерполовој "жутој" листи несталих особа.

- Једна жена из Мађарске нам је помагала у потрази, јер су прве информације указивале да је наводно виђена у тој суседној земљи, али је та жена недавно преминула - вели Ендре. - Никакве информације ни од кога не добијамо. Ми, њени најрођенији, и даље не знамо истину о нашој Барбари.

По Ендреовим речима, ни током разговара са двојицом полицијских инспектора, који су дошли у Сенту, није успео да сазна ништа ново. И даље му је, каже, сумњиво много тога у вези са ћеркиним нестанком.


У Центру за безбедност, истраге и одбрану (ДБА) који се укључио у потрагу за Барбаром, сматрају да је немогуће да неко тек тако нестане и да не постоји никакав траг.

- Данима након наводног пада у Тису рониоци су претражили реку и ништа, али буквално ништа нису пронашли, чак ни неки одевни предмет - кажу у ДБА. - У централи МУП у Београду, сваку информацију која дође до њих обрађују са великом пажњом, и ако је потребно нешто да се провери у некој другој земљи, хитно шаљу замолницу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Чланица „Ндрагете“: Хоћу да ме изручите Србији

МОСТ НА ТИСИ

БАРБАРА је, наводно, последњи пут виђена на мосту преко Тисе. Рониоци су претражили реку, али девојчица није пронађена. Другови, који су те вечери били са њом, рекли су да је Барбара упала у реку.