БРАНИСЛАВ Ђурић (11) из Горића код Ваљева болује од церебралне парализе и од рођења је потпуно непокретан, а за његово лечење у Немачкој потребно је 30.000 евра. Четворочлана породица Ђурић једва преживљава - отац Милош једини ради, његова плата није довољна ни за основне потребе, а мајка Љиљана такође је тешко болесна од мултипле склерозе.

Ђурићима је потребна и свака друга помоћ - храна, новац, средства за личну хигијену, постељина, ћебад, обућа, одећа... У свему, кажу, оскудевају, не памте када су честит оброк појели.

- Једва успевам да издржавам породицу, а за лечење сина Бранислава, за операцију кукова и трансплантацију матичних ћелија на клиници у Немачкој потребно је 30.000 евра - каже сузних очију Милош, чија мала плата у фирми "Инграп Омни" не досеже, вели, ни до трећине месеца. - Син слабо једе, смршао је, плашимо се најгорег, ако неко не помогне. Двоје деце нам је, нажалост, умрло, не желимо да и Бранислава изгубимо. Молимо зато све људе добре воље да нам, колико могу, помогну...

Прочитајте још - Нађа (6) до школе пешачи пет километара, у предшколском први пут пробала чоколадно млеко и кроасан

За лечење сина, супруге и њене мајке, која је такође оболела од дистрофије мишића, Милош месечно издваја око 12.000 динара. За тај новац купује лекове који само мало могу да ублаже болове. Сина свакога дана води на терапије у Центар за рехабилитацију Опште болнице у Ваљеву.

- Да бих Бранислава превезао до болнице, морам да плаћам такси, јер свој аутомобил немам - каже Ђурић. - Кад уз све то платим кућевне обавезе, не остаје довољно новца за храну, а ни ћерки, која је осми разред, не могу да приуштим нормално детињство. Много би било лакше када би надлежни у ваљевској болници омогућили да физиотерапеут долази код нас, да Бранислав вежбе ради код куће.

ЖИРО РАЧУН

Новчана помоћ за неопходно лечење Бранислава Ђурића у Немачкој може да се уплати на жиро рачун 325930060001264184, Милош Ђурић, код Војвођанске банке. Контакт телефон Милоша Ђурића је 062-304-381.