ГУЛАШ полицијске екипе "ИПА Браничево" проглашен је за најбољи на "Гулашијади" у Заовачкој шуми, код Малог Црнића, па им је као награда припао куварски котлић. Они су победили у веома јакој конкуренцији од 26 екипа, што је рекордан број учесника до сада. Друго место заузела је екипа "Жабари 1" којој су припале куварске кецеље, а треће екипа из Бањалуке, која је освојила кутлачу. Ово гастрономско такмичење, 11. по реду, организовала је Интернационална полицијска асоцијација (ИПА) за Браничевски округ.

Такмичарске екипе чинили су полицајци из Србије, дистрикта Брчко и Републике Српске, који су сатима крчкали свињетину, јунетину, срнетину и тајне зачине. Уз њих су се надметала и три цивилна тима из Пожаревца - новинари, особље кафеа "Стил" и запослени у Градској управи Пожаревца, међу којима је био и градоначелник Бане Спасовић. Он је асистирао главном кувару, Мирку Стојановићу, директору ЈП "Љубичево"...

- Спремили смо гулаш за наше колеге из Дистрикта Брчко, који не једу свињетину. Зато смо у њега убацили јунетину, која је учинила да се укус разликује од других, што је допринело и нашој победи - рекли су задовољни чланови победничке екипе "ИПА Браничево".

Драган Петковић, у име организатора, каже да су изузетно задовољни добром атмосфером и рекордним бројем учесника.

Једна од такмичарских екипа

- Посебно нам је драго што су са нама и колеге из Босне и Херцеговине, које ћемо повести у обилазак Виминацијума - рекао је Петковић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ГУЛАШИЈАДА У УГЉАРЕВУ: Такмичари дошли и из Немачке, откривене тајне савршеног јела

ПЕЦАРОШИ

УПОРЕДО са "Гулашијадом", на Заовачком језеру одржано је такмичење риболоваца, осмо по реду. Прво место освојила је екипа Дистрикта Брчко, која је уловила 6.710 грама рибе. Друга је била "Подрегија Кучево" са 5.240 грама, а трећа "Јужни Банат 1", која је уловила 4.060 грама рибе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Полицајци мајстори у спремању гулаша