РС: Спискови корисника за регресирано гориво биће допуњавани

АГЕНЦИЈА за аграрна плаћања Републике Српске обавиће у уторак нови обрачун корисника регресираног горива на основу података добијених из Пореске управе Српске, а спискови ће одмах бити упућени свим локалним заједницама и дистрибутерима горива.

Из Министарства пољопривреде, шумарства и пољопривреде Републике Српске саопштено је да Агенција за аграрна плаћања прави спискове и обавља обрачун количина регресираног горива за пољопривреднике чим добије спискове пољопривредних произвођача који су измирили обавезе на основу доприноса, које јој доставља Пореска управа.

У Министарству пољопривреде истакли су да се један број корисника не налази на првом списку према којем се дели регресирано гориво, креираном почетком априла, који је Агенција за аграрна плаћања одмах послала општинама и дистрибутерима широм Српске.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПОЉОПРИВРЕДА У РС: За подстицаје ратарима 26 милиона км

- Агенција за аграрна плаћања ће по приспећу новог, ажурираног списка из Пореске управе већ сутра извршити нови обрачун корисника. Спискови ће одмах бити упућени свим општинама и дистрибутерима регресираног горива, навели су у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Агенција за аграрна плаћања вршиће и даље обрачун на седмичном нивоу и како буду пристизале информације из Пореске управе тако ће бити формирани и спискови, односно обављано обрачунавање количине регресираног дизела, додаје се у саопштењу.