- Град Јајце и службено је подржао кандидатуру Бањалуке за европску престоницу културе 2024. године, те потврдио да ће као град-партнер, учествовати у најамбициознијем пројекту из области културе икад покренутом у Бањалуци, саопштено је данас из бањалучке Градске управе.

Из Градске управе подсећају да је сличну одлуку раније донео град Бихаћ, који ће, такође, учествовати у овом пројекту, као град-партнер.

После ранијих најава, Општински савет Јајце је донео и формалну одлуку о томе да ће, као партнер, учествовати у бањалучкој кандидатури.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Бањалука: Због неисправног сладоледа казна од 2.300 марака

Из Градске управе наводе да су о овоме чланове Тима за кандидатуру Бањалуке за европску пријестоницу културе на јучерашњем састанку информисали представници културне сцене Јајца.

Током тог састанка, којем су присуствовали и представници града Бихаћа, било је речи о финализирању уметничког програма са којим ова три града излазе пред Панел Европске Комисије 24. септембра.

На састанку је договорено пет великих и низ пројеката средњег и малог обима, као и сарадња на институционалном нивоу, али и повезивање независних сцена ових градова. Рок за предају апликационе књиге је 24. август.

Д.Л.