ОКРУЖНИ суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против Марка Шабића (44), из Горње Равске, код Приједора, због тешког убиства полицајца Слађенка Тубина (48) и покушај убиства свог оца Веселка Шабића.

Републичко јавно тужилаштво РС Марка Шабића терети да је након вербалног сукоба са супругом Јосипом, ножем у леђа више пута убо свог оца. Када је Тубин, као полицијски службеник, дошао на интервенцију Шабић му је из сачмарице пуцао у стомак.

Крвави злочин одиграо се на католички Ускрс 21. априла ове године. Прослављајући празник породица Шабић се окупила испред Веселкове куће на ручку.

У оптужници се наводи да је том приликом дошло до свађе између Марка, који је раније лечен на психијатрији, с супругом Јосипом. Она га је наводно оптужила да је наркоман, што је Марка разбеснело, па је зграбио нож и насрнуо на њу.

- У намери да одбрани снаху, његов отац Веселко је стао између њих двоје, а Марко га је више пута ножем убо у леђа - наводи се у оптужници.

Помахнитали Шабић потом је утрчао у кућу, узео ловачку пушку - сачмарицу и закључао се у купатило. Преплашена породица напад је пријавила полицији, а на интервенцију је дошао полицијски службеник ПУ Приједор Слађенко Тубин. Будући да је лично познавао ову породицу, као и оптуженог Марка, Тубин је покушао да мирно реши ситуацију. Ушао је у кућу и кроз врата купатила започео разговор са оптуженим како би га убедио да остави пушку и да се пред.

- Шабић је изненада отворио врата и из непосредне близине пуцао је полицајцу у стомак - наводи се у оптужници.

Слађенко Тубин фото МУП РС


Иако тешко рањен Тубин је побегао из куће и кренуо да тражи заклон, а у самоодбрани је наводно и испалио два хица, али су оба промашила. Шабић је кренуо за полицајцем, насумично пуцајући из сачмаре по дворишту. За то време Тубину су у помоћ притекла двојица Шабићевих комшија, који су га одвукли у страну и сакрили уз ограду. Потом је на лице места стигао и полицајац Јуре Комљен, који није био на дужности. Управо је он успео да разоружа и савлада помахниталог Марка, којег је везао и задржао до доласка колега које су га ухапсиле.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Имовина директора "Шума РС" под лупом!


ОСТАЈЕ У ПРИТВОРУ?

МАРКО Шабић се од хапшења налази у притвору КПЗ Бањалука на Туњицама. Уз оптужницу Тужилаштво је затражило да му се притвор продужи до окончања главног претреса. Иначе, Шабић је и раније долазио у сукоб са законом. Довођен је у везу са дрогом, а пријављиван је због насиља у породица, као и напада на полицајца којег је ошамарио у полицијској станици.