Много је разлога због којих корисници Тиндера желе мало дискреције, али се чини да Фејсбук ту дефинитивно није од помоћи. Постоји, међутим, начин да заобиђете Фејсбук приликом пријаве на популарну дејтинг апликацију.


Прво што можете да урадите је да раздвојите пријаве. Иако је много практичније имати једну пријаву за већи број налога друштвеним мрежама, овакав приступ је сигурнији. Тиндер, наиме, омогућава алтернативну методу пријављивања помоћу телефонског броја. Када први пут одлучите да направите профил, одаберите њу уместо, пријаве путем Фејсбука.


Након што се пријавите путем телефонског броја, Тиндер ће вам послати СМС са ПИН кодом, који ћете уписати у апликацију и тако заобићи пријављивање путем Фејсбука. Уколико сте променили свој телефонски број, па не можете да се улогујете у већ постојећи профил, постоји могућност пријаве помоћу имејла.


Ако сте већ повезали профил на Тиндеру са оним на Фејсбуку, не брините. Апликација више не користи опцију за заједничке контакте, која може да вам прикаже када ви и неко други са Тиндера имате исте пријатеље на Фејсбуку.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "Тиндер" најопаснији


Компанија је закључила да ту постоји безбедносни ризик, због тога што други корисници Тиндера могу да обавесте вашег заједничког пријатеља да ви користите ту апликацију. Међутим, упркос уклањању ризичне опције, пријатељи на Фејсбуку и даље, уз мало "њушкања" могу да открију да ли користите најпознатију дејтинг апликацију.


А да бисте их у томе спречили, мораћете да се позабавите безбедносним поставкама самог Фејсбука.


И поред тога што стари начин повезивања две популарне друштвене мреже више не постоји, то не значи да га Тиндер или Фејсбук, у неком тренутку, неће вратити. Да бисте били безбедни од случајног откривања информација, било би добро да Тиндер на Фејсбуку подесите као приватан. То можете да урадите тако што ћете у менију Apps and Websites, унутар подешавања опција Фејсбука, видљивост Тиндера подесити на Only me.


А за још нешто више додатне безбедности, уклоните Like са Тиндерове Фејсбук странице и промените профилну фотографију, уколико сте претходно користили исту на обе мреже.


(b92.net)