Гледање порнографије оставља људе изложенима крађи података. Садржаји за одрасле, илегални и екстремни садржаји најизгледнији су за крађу података и излагање ризику. Можда мислите да су ваши одласци на Pornhub преко мобилног телефона приватни и сигурни, али честе студије откривају да вас гледање порно филмова преко мобилног телефона ставља у пуно већу опасност него на кампијутерима.

Наиме, аналитичари из лондонске консултанске куће анализирали су странице које највероватније имају malware и логично, открили да су апликације са садржајима за одрасле најизгледнији кандидати који би нудили и малициозни код.

На свом блогу наводе како мобилни оперативни систем, посебно Андроид, нису сигурни као десктоп рачунари па имају многе рупе које хакери могу лако искористити. Тако чак скоро четвртина малвера на мобилним уређајима потиче с порнографских видео страница. Њихова анализа показала је да се на 34 од 10.000 британских мобилних телефона непримерени садржаји гледају на дневном нивоу, док је највећа активност петком уз врхунац у 2-3 сата ујутру. Гледање таквог садржаја оставља људе изложенима крађи података. Садржаји за одрасле, илегални и екстремни садржаји најизгледнији су за крађу података и излагање ризику, наводе на Wanderi.

Тако је почетком јула откривен још један начин напада. Наиме, хакери су открили како могу у тајности снимати жртве док гледају порнографију. Малвер који се може ширити мејловима назвали су Varenyky, а из ЕСЕТ-а кажу да може украсти лозинке, шпијунирати екран жртава. Овај напад је био фокусиран углавном на људе у Француској и ширио се најчешће кроз  Windows рачунаре.

(24 сата.хр)