ПРИПАДНИЦИ МУП Србије и даље интензивно трагају за Душаном Силићем (27) који се терети да је у недељу претукао Немању Безбрадицу (26), бившег кошаркаша Партизана. Осумњичени је син Драгана Силића, власника базена "Клуб С" у Јакову, који је иначе кум Новака Бухе, старијег брата Љубише Бухе Чумета. Према првим информацијама, мотив напада је свађа око девојке.

Након што је мучки претукао кошаркаша, нападач је побегао са лица места. Безбрадица је крвав, са тешким повредама руку, ногу и преломом лобање, у полусвесном стању, превезен у болницу. Он је и даље у тешком стању, али није животно угрожен и опоравља се у болници.

Према првим незваничним информацијама из истраге, сведоци тврде да је кошаркаш нападнут због љубоморе. Наиме, како причају мештани Јакова, Безбрадица је последњих годину дана у вези са једном девојком, која се претходно забављала са Душаном Силићем. Она је због Немање, наводно, оставила Душана, а овај то никада није опростио ни њој, ни Безбрадици. Кошаркаш, међутим, никада није пријавио полицији никакве претње, а и сад, након инцидента, када одбија да сарађује са полицијом и тужилаштвом, открије име нападача, као и разлог зашто је претучен.


Прочитајте још: Шабанов убица на оптуженичкој клупи

У потрази за нападачем, у понедељак је у кућу Силића у Јакову упала Интервентна јединица МУП. Међутим, након претреса свих просторија, полиција није пронашла Душана, а и укућани су раније рекли да он није ту и да не знају где се налази.

Иначе, мушки део породице Силић, одраније је добро познат јавности. Милош Силић, други син Драгана Силића и Душанов брат, прошле године је склопио споразум о признању кривице, након чега је осуђен на шест месеци кућног затвора за наношење тешких телесних повреда полицајцу Саши Д. након свађе у саобраћају на Новом Београду.

Аквапарк у Јакову Фото М. Анђела

Инцидент се догодио 5. маја, нешто после 22 сата, у Улици омладинских бригада. Након баналне свађе, Милош Силић, који је био у друштву девојке, напао је и претукао полицајца Сашу Д. Он је задобио озбиљне повреде - прелом ребра, повреде главе и скочног зглоба, због чега је интервенисала и Хитна помоћ.

Милош Силић је у међувремену побегао, али је убрзо ухапшен и процесуиран. Он је у понедељак ухапшен, након што се скривао, и спроведен је у Министарство правде, Одељење за алтернативне санкције како би одлежао казну. Он ће шест месеци провести у кућном затвору.

Интересантно је да је и Драган Силић, Милошев и Душанов отац и кум Новака Бухе, имао "посла" са полицијом. Наиме, Треће основно тужилаштво је прошле године, у потрази за Милошем Силићем, наложило претрес на адреси где је био пријављен. Тек тамо су имали шта да виде - у кући Силића пронађено је чак 69 метака различитог калибра. Убрзо је утврђено да бојева муниција не припада Милошу већ његовом оцу Драгану. Истрагу у овом случају преузело је Више тужилаштво у Београду, а против Драгана Силића била је поднета кривична пријава за нелегално држање оружја и експлозивних материја у редовном поступку, те он није био ухапшен. Пиштољ или друго оружје за које је муниција била намењена никад није нађено.

ВЕЗА СА ДАРОМ БУБАМАРОМ

НЕМАЊА Безбрадица је јавности познат и по томе што је био у вези са певачицом Даром Бубамаром, којој је чак нудио и брак. Својевремено, позната певачица наводно је признала:

- Немању и мене повезују страст и одличан секс. Прави је заводник и зна како да задовољи моју лудачку енергију. То ми јако прија и једноставно смо компатибилни. Спортиста је, физички је јак и издржљив у кревету - рекла је Дара о Немањи крајем 2017. године.

КАРИЈЕРА

ПОЗНАТИ кошаркаш Немања Безбрадица је наступао у млађим категоријама за екипу ФМП-а, али није заиграо за први тим. Свој деби као професионалац имао је у сезони 2011/2012. у дресу ОКК Београда. Сезону 2012/2013. провео је у екипи БКК Радничког. У септембру 2013. је након пробе потписао вишегодишњи уговор са Партизаном. У дресу црно-белих провео је две сезоне и освојио Првенство Србије 2014. године.