Деветнаестогодишњи момак из Србије удавио се на плажи Олимпик Бич, недалеко од летовалишта Паралија у Грчкој.

Истог дана када је петогодишњи дечак извучен без свести из мора у Пефкохорију (лекари се боре за његов живот), стигла је и тужна вест да је живот изгубио један младић.

Иначе, плажа на којој се несрећни момак купао није имала спасиоце, који су се само дан раније повукли с плаже, а који би му вероватно и спасли живот, пишу грчки медији.

Наиме, последњих дана плаже у околини Катерине остале су без спасилаца због финансијских проблема између спасилачке службе и општине.

Само дан пре ове трагедије "Лајфгард патрола" објавила је да ће привремено обуставити службу на обали општине Катерини, оптужујући надлежне у општини да нису испунили финансијске обавезе.

Међутим, како кажу у општини, кривица није била њихова, већ је проблем настао што Министарство унутрашњих послова није на време послало средства. Наводе да ће проблем бити решен у наредних неколико дана и да ће све бити плаћено.

Како кажу, Влада је захтевала повећање броја спасилачких кућица и дуже радно време, што би коштало додатних 300.000 евра.