ТУЖИЛАЦ у случају убиства Јелене Марјановић могао би током предстојећег суђења да извуче и "кеца из рукава", незванично сазнају "Новости". У случају да процени да су му докази пољуљани, а кредибилитет сведока доведен у питање, постоји могућност да оптуженог Зорана Марјановића, уместо за свирепо убиство - окриви за саучесништво у злочину!

На овакав правни маневар рачунају и адвокати одбране, па се увелико спремају и за ту могућност. Да је овакав сценарио могућ у овом судском предмету, може се на неки начин назрети и у самој оптужници против Зорана Марјановића, који је засада сам на оптуженичкој клупи.

У делу где се цитирају налази и закључци разних вештачења, наводи се и мишљење вештака судскомедицинске струке. Они наговештавају да постоји могућност да је починилац кривичног дела имао - саучесника! Злочин је почињен 2. априла 2016. године, око 17 сати у каналу на насипу Црвенка у Борчи.

- Готово је извесно да ће, уколико се покаже слабост доказа о Зорановој кривици као починиоца тешког убиства, доћи до преквалификације кривичног дела - каже извор "Новости" из Вишег јавног тужилаштва у Београду. - Тада ће му се на терет ставити саучесништво. И у том случају прети му вишедеценијска робија. Још је, међутим, рано да се о томе говори.

Како ће се ситуација одвијати у судници видеће се већ 5. новембра за када је заказан главни претрес. У среду на одржаном припремном рочишту, које је било затворено за јавност, Марјановић се изјаснио да није крив.

Зоран Марјановић и Стефан Јокић / Фото: П. Милошевић


- Свашта тужиоцу може да падне на памет, па и преквалификација, јер нема доказа да је Зоран Марјановић починио злочин за који га терете - каже адвокат Стефан Јокић, који поред Николе Думнића, Александра Зарића и Вељка Делибашића, брани мужа убијене певачице. - Ми, као одбрана, на то рачунамо. Њима су главни докази блато на његовим панталонама и временско-просторно вештачење. А, баш те две ствари иду Зорану наруку.

Јелена Марјановић


Како објашњава Јокић, вештаци су у једном сагласни - да је убица после злочина морао да буде не само блатњав, већ и прекривен крвљу, јер је жртва током удараца обилно крварила. На Марјановићевим маскирним панталонама нађени су трагови блата, али не и крви.

- То није чудно, јер је Зоран трагао за супругом и могао је да се испрља - наводи адвокат Јокић. - Крви нема, јер је он није убио. Он има и чврст алиби за време у које је, према оптужници, убијена Јелена. Њихова заједничка ћерка Јана, која је тада имала пет година, испричала је да се тата није одвајао од ње. Њен исказ ће се читати у судници.

Фото: П. Милошевић


МЕХАНИЧАР О ПОВРЕДАМА РУКЕ

ОДБРАНА ће, како сазнајемо, као доказ откуд крв на задњем седишту "мерцедеса", који је возила Јелена Марјановић, доставити фотографије њене повређене руке. Те повреде надланице задобила је током замене гуме. Као сведок биће позван и њен механичар, који о томе зна детаље. Са извођењем ових доказа, пре два дана, на припремном рочишту, сагласило се и тужилаштво.