СУДИЈА за претходни поступак Вишег суда у Неготину, на предлог Вишег јавног тужилаштва одредио је притвор у трајању до 30 дана полицијским службеницима А. Ђ. (56) и М. Ђ. (31). Иста мера је, након саслушања, одређена и Мајданпечанима Р. С. (53), С. И. (53) и Д. М. (46). Сви они се терете да су набављали и препродавали марихуану на подручју Мајданпека и околине, као и да су деловали у групи.

Наводни сарадници бившег начелника Полицијске станице у Мајданпеку и његовог сина, такође полицијског инспектора, међу којима је и професор мајданпечке Техничке школе, негирали су да се баве препродајом и превозом марихуане. Тужиоцу су рекли да не знају зашто су ухапшени, као и да немају везе са тим "послом".

И А. Ђ. и његов син тврде да нису криви. Отац и син оштро одбацују све наводе и тврде да им је марихуана која је пронађена у аутомобилу М. Ђ. у количини од 336 грама - подметнута.

Како је приликом ове акције пронађено још 40 грама марихуане и у стану Р. С. заједно са вагицом за прецизно мерење, наложено је да целокупна количина овог опојног наркотика буде послата на вештачење како би се утврдила врста. Истражни органи ће у релевантним установама обавити и ДНК анализе да би се утврдило да ли су и ко од осумњичених дошли у контакт са овом марихуаном.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ХАПШЕЊЕ У МАЈДАНПЕКУ: Бивши начелник ПУ и његов син продавали дрогу?

Полиција је приликом акције хапшења ове петорке запленила укупно 22 мобилна телефона чији се садржај детаљно испитује, а све у циљу да надлежно тужилаштво донесе одлуку да ли ће против осумњичених подићи оптужницу или ће обуставити поступак.