ОСУМЊИЧЕНОМ за убиство комшије Рајку Р. (55), из Инђије, одређен је притвор у трајању до 30 дана, након што је саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Сремској Митровици. Како "Новости" незванично сазнају, Рајко је признао злочин, који се догодио у среду увече, када је са више убода ножем усмртио првог комшију до његове куће Јована Р. (54).

Сукоб због међе, који је завршио и на суду, окончао се крвавим злочином, и то наочиглед појединих комшија у Улици Стевана Сремца, свега неколико метара од њихових кућа.

- Јова је био вредан човек, керамичар и то баш добар мајстор. Човек се једва скућио након избеглиштва, али овај му није давао мира, стално га је провоцирао, нападао да је Јовина граница код њега у имању, а геометар утврдио супротно - веле комшије из ове улице у којој је завладао мук, након убиства.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ИНЂИЈУ ПОТРЕСАО СТРАВИЧАН ЗЛОЧИН: Јурио комшију и убадао ножем


Они кажу да још нису видели Јовину ћерку, која живи у Немачкој, али тврде да ће доћи на очеву сахрану која ће се одржати данас.

Рајко који више од 20 година живи у овом крају, избегао је као и Јова из Хрватске. Оно што је остало нејасно њиховим заједничким пријатељима, зашто се Рајко није бунио око међе, док су пре Јове ту живели неки баба и деда.

Подсетимо, убиство се догодило након што је Јован изашао из куће да узме нешто из свог аутомобила.