НЕГОТИН – На Царинској испостави Прахово код Неготина спречен је шверц више од 5.000 литара нафте на броду “Ћуприја”, који је превозио угаљ. Ово пловило, власништво београдске фирме превозило је више од 900 тона угља, као и још 500 тона у баржи коју је вукао. Приликом редовне контроле дежурног цариника, полиције и представника Лучке капетаније Прахово откривено је да се количине горива које су пријављене и гориво у танковима драстично разликују.


Како наводе у Управи царина у танковима за погонско гориво, мерењем нивоа горива и увидом у документацију откривено је да брод је “Ћуприја” превозила чак 5.187 литара евро дизела више него што је пријављено.


Против 62. годишњег заповедника брода, иначе из Старе Пазове, покренут је прекршајни поступак јер није пријавио вишак горива, за које се претпоставља да би завршило на црном тржишту.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Шверцовали нафту у "непостојећим" танковима


-Очекује се да исход прекршајног поступка који ће се водити пред надлежним судом доведе до наплате новчане казне, надокнаде за ускраћене дажбине, као и наплате противвредности непријављеног горива, што би у случају овог прекршаја могло достићи износ од око милион динара- истичу у Управи царина.


Фото: Управа царина


Фото: Управа царина