Британски министар за животну средину Мајкл Гов, један од политичара који се надају да ће наследити Терезу Меј на месту премијера, признао је да је користио кокаин у "неколико наврата" пре две деценије.

Он је то учинио како би предухитрио негативне наслове током предстојеће борбе за коју се очекује да ће бити жестока, преноси АП.

Гов (51) изјавио је за Дејли Мејл да је употреба кокаина била грешка и "нешто због чега дубоко жали", али да не мисли да би га због тога требало искључити из службе, објавио је лист данас.

Гов је најновији кандидат Конзервативне партије у изборној трци за наследника Терезе Меј који је признао да је користио илегалне супстанце.

Министар спољних послова Џереми Хант изјавио је за лондонски Тајмс да је у младости пио ласи (врста јогурта) са канабисом док је путовао по Индији. Међународни секретар за развој Рори Стјуарт изјавио је за Телеграф да је пре 15 година на венчању у Ирану пушио опијум.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  "Брегзит" иселио Терезу Меј из Даунинг стрита

Мај се повукала са места председнице партије у петак, признајући да није успела у свом покушају да повуче земљу из Европске уније. Она остаје премијер и води владу у својству старатеља док се не изабере њен наследник.

До сада је 11 законодаваца објавило да планирају да освоје позицију лидера Конзервативне странке. Шеф странке која је победила на последњим изборима обично обавља функцију премијера.

Номинације за лидера Конзервативца затварају се у понедељак поподне.