Бивши премијер привремених приштинских институција, Рамуш Харадинај, поручио је данас свом могућем наследнику, Аљбину Куртију, да му се свиђа идеја реципроцитета са Београдом, али и да би укидање таксе на производе из Србије без признања косовске независности заузврат била капитална политичка грешка.

Харадинај је то рекао новинарима након седнице владе у техничком мандату и додао да нису само порези политика, већ су то и ставови којима је Приштина, како је рекао, "Косово одржала независним, што је омогућило доношење одлуке о реформисању косовске војске, о Трепчи. . . "

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - PALMER PORUČIO U PRIŠTINI: Srbija ne može u EU bez priznanja nezavisnosti Kosova (VIDEO)

"Што се тиче реципроцитета, свиђа ми се идеја, али нека порез остане. Ако Покрет Самоопредељење прави реципроцитет, не разумем зашто не би требало да наставимо са опорезивањем и изненађен сам ставом свакога ко врати српску робу без добијања признања, јер то би била капитална политичка грешка", рекао је Харадинај, пренела је Газета Експрес .

Харадинај је говорио и о Специјалном суду за злочине тзв. ОВК и додао да одлуку о формирању тог суда у косовском парламенту треба преиспитати.