Пошто су новоизабраног члана Председништва БиХ Жељка Комшића непожељним у својим срединама прогласили начелници херцеговачких општина Груде, Чапљина, Посушје, Читлук и Ливно, то је урадило и 11 општина средње Босне.

У заједничком писму председници општина Добретићи, Крешево, Витез, Кисељак, Бусовача, Фојница, Нови Травник,Травник, Горњи Вакуф - Ускопље, Бугојно и Јајце навели су да он није добродошао јер је подршку добио у бошњачким местима по општинама средње Босне, преноси портал "Кликс".

"Будући да је Жељко Комшић, други бошњачки члан Председништва БиХ, у свом првом обраћању након противуставне и незаконите победе за хрватског члана Председништва БиХ, Хрватима у средњој Босни послао посебну поруку и посветио нам неколико минута свог говора, и ми њему посвећујемо ово писмо и јавно дајемо до знања како на просторе средње Босне где живе Хрвати није добродошао, уколико он уопште зна где живе Хрвати у средњој Босни, јер је подршку добио у бошњачким местима по нашим општинама", наводи се у писму.

Прочитајте још - СЕЛЕКТОР ХРВАТСКЕ О ИЗБОРУ КОМШИЋА: Згрожен сам и понижен, ово је насиље над мојим народом

Како су навели Средње босански кантон је један од ретких мешовитих кантона у БиХ, као и да је подршку хратског народа добио Драган Човић - више од 90 одсто, због чега Комшић "нема шта да тражи на територији кантона".

"Жељко Комшић је особа која је већ претходно у два мандата узурпирала право Хрватима да изаберу свог члана у Председништво БиХ, и није му било доста, па је поновно искористио аномалије уставног уређења државе. Овим путем јасно му поручујемо како Босна и Херцеговина није грађанска држава, већ држава три конститутивна народа и грађана", наводи се у писму и додаје да је Комшић "персона нон грата" у средње босанском кантону.