АНДРЕА Секулић (29), из Колашина, без обзира на то како се оконча цела ствар, памтиће излазак у суботу вече у ноћни клуб "Селект" у родном граду, до краја живота. Из уобичајеног изласка вратила се кући претучена. На њу је како тврди насрнуо суграђанин, полицајац Одељења безбедности Тиват И. Б., а о озбиљности повреда сведочи чињеница да је после указане прве помоћи у Колашину, интервенцију лекара морала да потражи у Клиничком центру Црне Горе у Подгорици!

- Полицајац ме је уз салву увредљивх речи те ноћи претукао два пута, у тоалету и пред локалом, тако да нису тачни наводи Управе полиције да ме је одгурнуо два пута и да сам задобила лакше повреде, после чега је против њега поднесена прекршајна пријава - изјавила је Секулићева, чији случај нису озбиљно схватили ни у Основном државном тужилаштву у Колашину, већ је полиција упућена на подношења прекршајне пријаве.

Како је девојка појаснила, после одласка у тоалет, за њом је ушао полицајац са којим се није познавала. Замолила га је да изађе, али он то није желео да учини, већ је почео да виче. Потом је замолила два младића који су били испред тоалета да га изведу.

- Почео је да ме вређа, бацио ме преко лавабоа и ве-це шоље, а потом гурно врата. Пала сам и ударила главом о под. Док сам лежала, ударао ме је ногама и песницама. Изударао ме је по целом телу док неки момци нису савладали. У општем хаосу на главу ми је пао водокотлић. И док сам покушавала да се приберем, И. Б. поново долази, вулгарно ме вређа и удара рукама и ногама. Поново сам пала - описује немили догађај девојка.

Прочитајте још - Бивши полицајац тукао младиће?

Управа полиције се није детаљније оглашавала о тешком инциденту у Колашину, али претучена девојка тврди да колашински полицајци позивају телефоном и притискају њене другарице, тражећи од њих да не потврде Андреину причу, јер ће њихов колега због тога изгубити посао.

ПРЕИСПИТАТИ РАД ПОЛИЦИЈЕ

САВЕТ за грађанску контролу рада полиције провериће и преиспитати поступање полиције према саобраћајном полицајцу И. Б. Према доступним информацијама, Савет нема примедби на досадашње поступање надлежних старешина у Колашину и Тивту. Савет позива надлежне да преиспитају ранију оцену јер су сада можда доступније информације које указују на постојање насилничког понашања или неког другог кривичног дела које се гони по службеној дужности, саопштио је Александар Саша Зековић, председник Савета за грађанску контролу рада полиције.


ВИДЕО-СНИМАК

- ОБЕЗБЕЂЕЊЕ "Селекта" није реаговало. Били су забринути због поломљеног водокотлића и поплаве у тоалету. Све се може видети на видео-снимку - прича Андреа, која је завршила у Ургентном центру у Подгорици, где јој је имобилисан врат.