ЧЕТВОРОГОДИШЊИ дечак И. Б. страдао је, под још недовољно разјашњеним околностима у насељу Зелени, у некадашњој индустријској зони у Рожајама, у уторак око 17 сати.

Судећи по свему, на дечака је док се играо у близини ограде ДОО "Тофи", пала тешка метална капија и приклештила га. Чувши вриску унезверене браће и сестара, старости од шест до девет година, притрчао је један пролазник и покушао да га спасе. Некако је успео да извади дете испод капије и похитао ка Дому здравља. Међутим, лекари су могли само да констатују смрт дечака.

Прочитајте још: ТРАГЕДИЈА У БЕОГРАДУ: Младић пре неколико дана изашао и затвора, а јутрос скочио са четвртог спрата

По свој прилици, дете је подлегло повредама које су проузроковале гушење - сазнају "Новости" из поузданих извора.

- Дао сам налог да се уради обдукција тела страдалог детета. Захтевао сам и мишљење вештака машинске струке, који би требало да одговори на питање како је дошло до исклизнућа капије из шина. У току је увиђај - каже, за наш лист, основни државни тужилац у Рожајама Иван Дошљак, који ће у присуству социјалних радника и чланова породице саслушати четворо браће и сестара који су се налазили поред дечака у моменту када је на њега пала капија која га је убила, али и одговорне из фирме на чијем улазу је дошло до трагедије.

У ДОО "Тофи", регистрованој за вађење грађевинског и украсног камена, кречњака, сировог гипса, креде и шкриљца, која се бави и грађевином, у среду нисмо успели да нађемо саговорника на ову тему, јер, "ствар је у рукама тужиоца".

Поводом трагедије која је потресла град, реаговао је и директор Центра за социјални рад у Рожајама Един Хоџић.

- Породица је била корисник социјалне помоћи. Били су под посебном, појачаном пажњом социјалних радника. Неизмерно нам је жао што је до свега дошло. Ево, чинимо све да им помогнемо око сахране, а наравно, помоћи ћемо и након ове трагедије. Учинили смо колико смо могли - каже Хоџић, дирнут трагичним догађајем.

ЧЕСТО СЕ ИГРАО ДАЉЕ ОД КУЋЕ

НЕСРЕЋНО дете било је осмо у породици, у којој је живело са својом полубраћом и сестрама. Отац детета, које је знало често да се игра подаље од куће, како кажу у Рожајама, живи у Подгорици. После доношења његовог тела са обдукције у Клиничком центру Црне Горе у Подгорици, дете је у среду требало да буде сахрањено.