Гужве на Бјелашници, понајвише на Бабином Долу, које су раније остајале у лошем сећању гостима ове олимпијске планине, од ове зимске сезоне, требале би да буду ствар прошлости.


Изградњом спојног пута Хотел Маршал - Доња Гркарица створени су услови да се саобраћај на Бјелашници одвија једносмерно од Горње Гркарице, Бабина Дола до Доње Гркарице. Укупна дужина спојног пута је око 2200 метара.На овај начин ће се избећи гужве у самом центру олимијске планине, поготово у дане викенда и празника.

Имајући у виду да су у току и радови на изградњи подземне гараже која ће имати капацитет 100 места, треба очекивати значајно боље услове током ове ски сезоне на Бјелашници.


Иначе, споменута саобраћајница повезује два регионална пута, и то Горња Гркарица - Пендичићи и Горња Гркарица - Шабићи - Синановићи - Аргуд.Теретни саобраћај ће се, такође, усмеравати правцем Хотел -Маршал –Доња Гркарица- Горња Гркарица и обратно, што ће додатно олакшати саобраћање.

Извођач радова на овом путу је МГБХ Сарајево, а надзор проводи Завод за изградњу Кантона Сарајево. Улагања у ове сврхе током ове године уложено око 910.000,00 КМ. На подручју Трнова у овој години ради се на више од десет пројеката вредних три милиона КМ.


Из општине Трново су потврдили да приводе крају активности које су планирали за ову годину, п да ће у доброј сарадњи с вишим нивоима власти успети да направи оно што нису имали у претходним годинама када је у питању припрема за зимску сезону.


Прочитајте још: Бољи друмови до олимпијских планина


Министар саобраћаја Кантона Сарајево Аднан Штета приликом недавне посете изјавио је да је направљено доста,” али ће бити направљено још до краја ове грађевинске сезоне када је у питању општина Трново”.