ПОЛИЦИЈА је против седморице младића који имају између 17 и 19 година поднела кривичне пријаве због сумње да су годину дана у више наврата групно силовали тада 15-годишњу девојку, преноси Index.hr.

Силовања су се, јавља Задарски портал, догодила у периоду од августа прошле до јула ове године.

Младићи су нека од силовања снимали мобилним телефоном, а снимљеним материјалом уцењивали су девојку како би од ње изнудили нове сексуалне односе.

Претили су јој да ће филмове послати њеним родитељима и пријатељима ако не пристане на секс.

Прочитајте још - ПРЕСУДА ЗА ОБЉУБУ ДЕВОЈЧИЦЕ ПОДИГЛА ПРАШИНУ: Закон каже обљуба, а суд тврди - брак!

Један од силоватеља био је и њен бивши дечко који ју је претукао у неколико наврата.

Полиција је због сумње да су починили кривично дело против полне слободе, за полни однос без пристанка, блудне радње, претње, телесне повреде и искоришћавање деце за порнографију на штету малолетнице пријавила двојицу 19-годишњака, три 18-годишњака те двојицу 17-годишњака.

Како наводи Zadarski.hr, полиција је петорицу млађих пунолетника привела прошлог петка, а након што су испитани у Жупанијском државном тужилаштву и код судије истраге Жупанијског суда у Задру, сви су пуштени да се бране са слободе.

Младићи који се сумњиче за вишеструко групно силовање живе у истом месту као и силована девојка, а судија им је одредио мере забране приласка и комуникације са жртвом.