Судија Маја Штампар Стипић истакла је у образложењу пресуде да је судско веће поверовало исказу осуђениковог сина, додавши да је оштећени малолетник током сведочења показивао страх од оца.


Због покушаја убиства малолетног сина и довођења у опасност пролазнице која је 30. децембра 2018. сведочила пуцњави на јарунској тржници је на Жупанијском суду на јединствену казну затвора од 4,5 година правоснажно осуђен 46-годишњи Арсен Дедић.


Због покушаја убиства осуђен је на три године, док је за довођење у опасност пролазнице осуђен на 10 месеци затвора. Опозвана му је и казна загребачког Општинског суда због кршења условне казне затвора у трајању од годину дана, четири године условно, због преваре из децембра 2017.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Супруга због сина пуцала у мужа


- Верујем да вам је драго што нисте убили сина који је избегао смрт само зато што је правовремено побегао. Верујем да сте љути, повређени и револтирани оним што вам је урадио, али своју љутњу сте морали решити на други начин - поручила је судија осуђеном који је након изрицања пресуде враћен у притвор.


Према оптужници, Дедић се са сином посвађао 30. децембра 2018., након што је дознао да је у вези с његовом ванбрачном супругом.


Осуђени је назвао сина, позвао га у аутомобил те му је током свађе запретио пиштољем казавши како ће га убити. Син му је на време скренуо руку па је испаљени метак пробио стражње стакло аута. Пиштољ је током гурања још једном опалио, али син је савладао оца и натерао га да испразни пиштољ.


Син је затим побегао, док је отац поново напунио пиштољ те испалио три хица у близини пролазнице, што је окарактерисано као довођење у опасност те пролазнице.

(index.hr)