У ЖУПАНИЈСКОМ суду у Вараждину настављено је суђење Смиљани Срнец, која је оптужена да је 2000. године убила сестру Јасмину Доминић, а њено тело 19 година држала у замрзивачу у породичној кући у Паловцу.

Данас је сведочила медицинско судски вештак Андрина Копјар. Она је сведочење базирана на извештају у којем пише како је у породичној кући у Паловцу у замрзивачу пронађено "мртво тело средње ухрањене особе у згрченом положају, у подручју карлице савијено уназад тако да се глава налазила код стопала".

У извештају се додаје како мртвачких пега нема, што значи да је тело одмах по наступању смрти убачено у замрзивач, пре него што су се мртвачке пеге појавиле. Судски вештак је уочила и огреботину на челу, као и крвне подливе око оба ока и на лицу. Рана и подлив уочени су и код усана, али и обрва, наводи се у извештају.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ГОРАНОВО ТЕЛО РАСКОМАДАНО У КАДИ! Србин пронађен мртав, одсечених удова, полицајци потражили стручну помоћ због језивих призора

- На лобањи сууочени вишеструки преломи костију - чуло се приликом читања извештаја. - Приликом обдукције уочено је више прелома свода и базе мозга, стопљени суи не може тачнода се утврди колико је удараца задобила жртва. Можемо да закључимо да је задобила барем пет или шест удараца у главу. Све повреде нанете су јој док је била жива. То потврђује и крв пронађена у желуцу, што значи да је жртва прогутала крв, дакле била је још жива.

Током давања исказа вештаку је позлило због чега је суђење на кратко прекинуто.

Вештак је закључила да је Јасмина умрла насилном смрћу.

- Читава глава, коса су били пуни крви. Лице, врат и груди, све је било умрљано крвљу - казала је вештак показујући фотографије, после чега јој је позлило.

Слушајући исказ вештака, чврсто држећи зелени фасцикл и тресући десном ногом, Смиљана Срнец стално је плакала.

У наставку суђења 14. новембра требало би да сведоче полицијски службеници Међимурска полиције.

Подсетимо, Смиљана Срнец (45) је оптужена да је 2000. године убила сестру Јасмину (рођену 1977. године) задавши јој најмање пет-шест јаких удараца тупо-тврдим предметом. Њен нестанак службено је пријављен тек 16. августа 2005. Пронађена је скоро 20 година касније.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Убица је унајмио убицу, који је унајмио убицу који је - све испричао полицији

Међимурска полиција је 16. фебруара ове године примила позив из жупанијског Завода за хитну медицину помоћ,да је у замрзивачу у кући у Паловцу пронађен леш непознате особе. Утврђено је да то тло сестре Смиљане Срнец, која је ухапшена истог дана.
МОТИВ УБИСТВА

МОТИВ за убиство сестре, тврди тужилаштво, је љубомора. Наводно је Јасмина у свему била успешнија и боља од сестре. У томе су се ослањали на исказе сведока да је Јасмина била "успешна студенткиња" и "одлична спортисткиња" коју су сви волели, док је Смиљана била “њена супротност”. Тврдили су да је Смиљана склона коцки, лагању и манипулацији, а и осуђивана је јер је лажно пријавила разбојништво.Извор: РТЛ