У НОВУ сезону од нуле, без великих речи и обећања, или освртања на последње успехе и титуле. Тако је код Владана Милојевића, тренера који са Црвеном звездом улази у трећи шампионат Србије. Претходна два је доминантно освојио, без бусања, хвалисања, трунчице осионости. Са таквом, џентлменском дистанцом, најавио је нове циљеве пред вечерешњу (20.00) премијеру са Јавором.

- Желео бих бољу сезону у Суперлиги него што је то била претходна. Волео бих да видим леп фудбал и што више навијача на трибинама, да уживамо у утакмицама. Прошла сезона је за нас била веома добра, али ћемо се трудити да је заборавимо. У фудбалу нема јуче, нити се осврћем када се користе термини "изразити фаворити, ванземаљци, дрим-тим" и тако даље. То су неке ствари које на мене не утичу. Трудићемо се да остваримо наше циљеве. Нисмо их ми зацртали, то су урадиле генерације пре нас и због тога је Звезда увек фаворит - истакао је Милојевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Звезда без Томанеа и Крстовића на Хелсинки, пријављен Жандер

Звезда вечерас на отварању сезоне дочекује Јавор.

- Није било много времена за припреме, а већ смо ушли у такмичарске утакмице, мало раније него остале екипе. Почиње првенство и мислим да смо спремни. На почетку нас чека тешка и озбиљна утакмица. Јавор је био доминантан у Првој лиги, то је локалпатриотски клуб, који добро води Драгомир Лазовић. Тамо су били ноји први кораци. Јавор је увек био тврд орах.

Милојевићу прија овај систем такмичења, по коме се бодови неће делити после 30. кола.

- Тренеру било ког другог клуба одговарао је претходни систем, али ако сте лидер, одузимање бодова је лоше. Свиђа ми се што остаје плеј-оф и 37 утакмица. Сматрам да је 30 утакмица мало. Са друге стране, због календара немогуће је имати још неко такмичење, а младим играчима су потребне утакмице. Свакако да стојим иза тога да је лидер био највећи губитник у претходном систему.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НАЈБОЉЕ ИЗ ТИПА: Душан Ђорђевић, помоћни тренер Чукаричког, анализира најбољу лигу Србије

Милојевић је додао да Хуан Кањас и Радован Панков више немају проблема са повредама, ван строја је једино нападач Томане.

ЗВЕЗДА ЛИДЕР ПОСЛЕ 14 ГОДИНА

ПРВИ пут после 14 година, још од сезоне 2005/06, Партизан није најбољи српски тим по клупском коефицијенту, већ је то у овом часу Црвена звезда - 18.750. Наиме, Партизан је сезону почео са коефицијентом 18.000. Изгубио је два бода од сезоне 2014/15, а добио 1,5 што стартује од другог кола квалификација за Лигу Европе, па тренутно има 17.500.

Црвена звезда је стартовала са коефицијентом 16.750, али из поменуте сезоне није изгубила ништа јер није учествовала због суспензије, а уласком у друго коло квалификација за Лигу шампиона добила је два бода, па је тренутно на 18.750.

Црвено-бели су 73. у Европи, црно-бели 75, Чукарички и Раднички деле 230. место са 2.500 бодова.