ФИЛИПЕ Кутињо и званично је нови играч Бајерна. Звезда Барселоне позајмљена је за 8,5 милиона евра, уз опцију откупа на крају сезоне за 120 милиона евра, што би био рфекордни трансфер у историји немачког фудбала.

Бразилац ће бити најбоље плаћени играч немачког гиганта, али спортски директор Хасан Салихамиџић је на промоцији открио и како је у трци победио ПСЖ.

- Филипе нам је ставио до знања да апсолутно жели у Бајерн и да му је потребна промена у каријери. Он је играч светске класе, с озбиљним фудбалским квалитетима, који може да игра на свим позицијама у офанзиви - истакао је Салихамиџић.

Нада се и сам Кутињо да ће се за њега, после не баш славног периода у Барселони, вратити лепи дани са "десетком" на леђима.

- Бајерн је изазов. Нова земља, лига, један од највећих клубова Европе. Спреман сам за све што ме чека и јако се радујем обавезама - оптимиста је Кутињо.

Сада су Баварци комплетирали офанзиву, Иван Перишић је појачао конкуренцију по крилима Коману и Гнабрију, а требало би очекивати да Кутињо пре добије улогу плејмејкера него улогу на крилу, коју је најчешће имао у шампиону Шпаније.