НИСАМ ока склопио читаве ноћи! Једва сам чекао да кренемо у Београд, на утакмицу. И сад смо овде и идемо на Запад да навијамо за најјачи клуб, за наш Партизан! Тренирам фудбал већ четири године и желео бих да и ја једном заиграм баш овде!

Говори узбуђено деветогодишњи Теодор Бартула, из околине Соколца, у Републици Српској. Са тренерима и другарима из клуба путовао је шест сати да би синоћ са трибина стадиона Партизана, гледали стартни меч у Лиги Европе са холандским АЗ Алкмара.

- Први пут су у Београду, многи од њих први пут на стадиону. Ово је за њих велики догађај. Пут нам је прошао прелепо, у песми и смеху - каже нам тренер Александар Скоко. - Благо Партизану са оваквим навијачима!

На хиљаде малишана из свих делова Србије, Републике Српске, Косова и Метохије, као и њихови вршњаци из Београда улепшали су синоћ трибине стадиона партизана. Реке дечака и девојчица почеле су да се сливају ка Хумској неколико сати пред почетак утакмице. Искрцавали су се из аутобуса пристизалих из свих крајева земље. Вијориле су се заставе, певале навијачке песме, орио смех...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ВЕЛИКА ПОДРШКА ПАРТИЗАНУ: Зрењанинци, Суботичани и Новосађани еуфорични "Очеви нам сигурно завиде!“, Српска пева "напред црно-бели ооо..." (ФОТО)

- Сањао сам да ће доћи овај дан. Пресрећан сам што ћу гледати Партизан уживо и то на оваквој утакмици. хајдемо сви - Ми смо гробари, најјачи смо, најјачи" - говори нам и пева Вељко Пауновић (12), који је са још 50 другара дошао из Гњилана. Међу њима има и "Звездиних" навијача.

- Важна је игра, пријатељство, спорт - каже нам тренер Горан Пауновић. - ово је јединствена прилика за ове малишане да гледају меч уживо. А данима су само о њему причали и доласку у Београд. Велики је то догађај за све њих.


Фото К.Михајловић


Стигли су и малишани из Косовског Поморавља, Сомбора, Ирига, Новог Пазара, Блаза, Ниша, Лепосавића, Требиња, Црвенке, Котор вароши, Накова, Лакташа, Рогатице, Вишеграда, Добоја, Суботице, Ужица, Новог Сада... Међу њима и најмлађи фудбалеро од пет и шест година. А већ стигли на утакмицу!


Фото К.Михајловић

ЗА ЦЕО ЖИВОТ

ИЗ Козарске Дубице у Републици Српској стигао је аутобус пун деце. Међу њима има и фудбалера и кошаркаша и навијача за друге тимове. А сви синоћ сложни у песми и подршци партизану.

- Причамо колега и ја да је чак ова казна испала феноменална прилика за све ове малишане да доживе невероватно искуство, вече за памћење за цео живот - каже нам водич Мишо Дрљић. - Од узбуђења нису ни спавали, само су о овоме данима причали.


Фото К.Михајловић

АЈМО ЦРНО-БЕЛИ!ПОРЕД деце из Лакташа у Београду су били и клинци из Котор Вароши. На поласку аутобуса се повела и песма из младих грла: "Ајмо црно-бели"! Пред долазак у Хумску 1, за децу из Републике Српске, била је организована и посета београдском зоолошком врту.Фото К.Михајловић

Фото К.Михајловић
Фото К.Михајловић

Фото К.Михајловић

Фото К.Михајловић