Моћ, новац, лепе девојке се обично везују за фудбалере широм света. Међутим, има и оних које слава није променила и који живе као “сав нормалан свет”. А један од таквих је и Садио Мане.

Сенегалски репрезентативац је звезда Ливерпула и играч којем се диве широм планете. Ипак, осим што је врхунски фудбалер, Мане је велики човек и то годинама показује тако што помаже сиромашнима и немоћнима, шаље разне донације, појављује се међу 'обичним људима' на разним скуповима.

Један од иностраних новинара на свом је блогу, потпуно импресиониран разговором с Манеом, укратко написао шта му је Сенегалац поручио када су разговарали.

"Питао сам га како је могуће да га нимало није променило све што је добио - сви ти милиони, сва та популарност... Сваког бар мало то промени, а он ми је одговорио: 'Шта ће мени, друже, 10 Феррарија, 20 дијамантних сатова или два авиона? Зар није важније шта да урадим за свој свет?'".

"Тако сам гладовао, радио на терену, преживио ратове, играо босоног фудбал, нисам имао образовање и друге ствари, али сада желим захвалити фудбалу што могу помоћи својим људима", додао је Мане.

Изградио је куће, стадион, купио одећу, обућу, храну за људе из крајњег сиромаштва. Такође даје додатак у износу од 70 евра свим људима у врло сиромашној регији Сенегала.

"Нема потребе показивати луксузне аутомобиле, огромне виле, путовања и авионе; Више волим да примим мало онога што ми је живот дао", испричао је Мане у разговору са једним новинаром.

Извор: Спорт.ба