Нови кошаркаш Фенербахчеа Жофри Ловерњ рекао је данас у интервјуу за сајт Евролиге да је одмалена желео да игра за Партизан, као и да је тренер Жељко Обрадовић један од разлога да дође у турски клуб.

- Када сам имао 14 или 15 година, желео сам да играм за Партизан. Чуо сам за овај тим који нема много новца, али има велику армију навијача и велику историју. Тада сам почео да претражујем на интернету старе видео снимке Партизана - присетио се Ловерњ.

Партизан је 2010. године учествовао на фајнал-фору Евролиге у Паризу, а Ловерњ је рекао да је тада са Леом Вестерманом ишао да навија за црно-беле.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЛОВЕРЊ СЕ ВРАЋА У ЕВРОПУ: Француз стиже у Фенер!

- Када сам имао 18 година, Партизан је дошао на фајнал-фор у Паризу и отишао сам да гледам утакмице са Леом Вестерманом. Почели смо да причамо о томе како бисмо једног дана желели да играмо за Партизан, а неколико година касније обојица смо то урадили - казао је Ловерњ.

Он ће наредне сезоне играти за Фенербахче, који с клупе предводи најтрофејнији европски тренер Жељко Обрадовић.

- Драго ми је што сам се вратио у Европу. Желим да освојим барем једну титулу у Европи, Евролигу пре краја моје каријере, тако да сам одувек знао да ћу се вратити у Европу у неко доба и стварно сам желео да играм за Фенер, још од када сам био у Партизану - рекао је француски репрезентативац.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОБРАДОВИЋ ДОВЕО ПОЈАЧАЊЕ: Ловерњ нови играч Фенербахчеа

Он је додао да зна каква су очекивања Обрадовића, за ког је имао само речи хвале.

- Знам како и шта очекује. Познајем пуно његових пријатеља из Србије и пуно играча који су играли за њега и они су ми све рекли све о томе како размишља и шта очекује од својих играча. Потребна ми је та атмосфера коју доноси тиму, он је веома захтеван, али и врло поштен, знаш шта да очекујеш од њега, жели све да добије и има велика очекивања, али оно што он тражи од својих играча је увек веома јасан и он говори на исти начин за све, није битно ко си ти. У суштини, он је искрена особа - рекао је Ловерњ.