Српски вицешампион Партизан налази се на листи екипа које би требало да учествују у Еврокупу наредне сезоне. Кажемо требало, јер се на прелиминарној листи учесника другорангираног Евролигиног такмичења налази 25 клубова, од којих ће један добити специјалну позивницу за елитно такмичење.


У клубу из Хумске се надају да ће екипа Андрее Тринкијерија бити последњи учесник Евролиге наредне сезоне, а поред црно-белих, према писањима европских медија, у најужој конкуренцији за специјалну позивницу налазе се руски Зенит и литвански Ритас.

На листи учесника Еврокупа налазе се клубови из 13 земаља, а после трогодишње паузе у другорангираном Евролигином такмичењу учествоваће једна екипа из Грчке – вицешампион Прометеј из Патре. У Еврокуп, се после једногодишње паузе, враћају и Израелци (Макаби Ришон).

Прочитајте још КК Партизан: Не постоји опасност да се клуб нађе под блокадом БАТ-а

На листи учесника налазе се: Монако, Асеко Гдиња, Будућност, Цедевита, Дарушафака, Хувентуд, Тренто, Олденбург, Галатасарај, Бреша, Лимож, Локомотива Кубан, Макаби Ришон, Андора, Нантер, Партизан, Прометеј Патра, Улм, Ритас, Болоња, Тофаш, Венеција, Малага, Уникс и Зенит.